Platforme subterane noi pentru cartierele târgujiene

421

Acţiunea demarată în urmă cu câţiva ani de către societatea Polaris SA, operatorul care asigură serviciul de salubritate în municipiul Târgu-Jiu, şi care se referă la montarea de platforme subterane pentru gunoi în cartierele din Târgu-Jiu, continuă şi în acest an.

Conform conducerii societăţii Polaris Târgu-Jiu, până la finele acestui an vor mai fi montate alte 15 platforme în mai multe zone din municipiu, montându-se deja cinci în cursul anului curent.
“Şi în acest an continuăm montarea platformelor subterane la Târgu-Jiu. În anii anteriori am montat 40 de bucăţi, iar în acest an mai avem de montat 20, până la numărul de 60 de platforme, care erau programate pentru Târgu-Jiu. Suma la care se ridică investiţia pentru aceste platforme este de 720.000 euro, bani suportaţi de firma Polaris. De când s-au montat aceste platforme subterane, s-a observat în tot oraşul, în toate punctele unde s-au montat, că au dispărut cam toţi câinii, au dispărut toate persoanele care mai căutau prin aceste containere, iar muştele şi mirosul s-au dus în totalitate. În perioada următoare vom încerca să băgăm în aceste platforme subterane şi PET-urile care se strâng în clopotele de la suprafaţă, pentru a nu mai fi sustrase de oamenii străzii. În momentul acesta s-au montat cinci platforme, urmând ca alte 15 platforme să se monteze în zona de sud a oraşului, mai puţin în zona de nord, deoarece numărul celor care s-au montat anii anteriori a fost mai mare în zona de nord. Toate aceste platforme dau un randament foarte mare, ţinând cont că şi cheltuiala cu întreţinerea lor nu este așa de ridicată. Cele cinci platforme deja montate sunt în zone diferite: Debarcader, Popa Șapcă, la gară, unde era Hidroelectrica și una în General Tell”, a declarat Ion Pătrașcu, directorul SC Polaris SA.
platforme1Ideea montării platformelor subterane de colectare a deşeurilor este una acceptată de către cetăţeni, aceştia aşteptându-se la o diminuare a oamenilor care caută prin gunoaie, dar şi a câinilor care scormonesc prin resturile menajere. “Autorităţile pot face orice, dar dacă oamenii n-au cei şapte ani de acasă, este degeaba. Din punctul de vedere al sănătăţii este o acţiune bună; erau pe aici tot felul de mizerii, mai ales că este centrul oraşului, este foarte bine că se montează platformele subterane. Cred totuşi că boschetarii vor găsi metode să caute în continuare, dar oricum aşa este mai civilizat şi mai igienic”, a declarat Bebe Lăpăduşi, un locuitor din zona cartierului Popa Şapcă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here