Economie

Raport de top pentru Gorj privind creditele şi depozitele bancare

 | 10 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Într-un clasament al judeţelor din România cu cel mai ridicat nivel al raportului dintre creditele contractate şi depozitele atrase de la clienţi la finele lunii octombrie, pe primele trei locuri sunt Gorj, Iaşi şi Bihor. Astfel, bancherii din judeţul Gorj aveau, practic, la finele lunii octombrie credite acordate de 171 de lei pentru fiecare 100 de lei atraşi ca depozite, acesta fiind cel mai mare raport în România. Podiumul este completat de judeţul Iaşi, cu un nivel al raportului credite/depozite de 146%, şi de judeţul Bihor, cu un raport de 142%.
La polul opus, respectiv cel mai redus nivel al raportului credite/depozite se clasează judeţele Harghita (56%), Covasna (65%) şi Mureş (68%), potrivit datelor agregate de BNR. Astfel, în Harghita, pentru fiecare 56 de lei contractaţi ca împrumut, clienţii persoane fizice şi juridice au economisit aproape de două ori mai mult.
Situaţia creditelor şi depozitelor în judeţul Gorj (date BNR, la sfârşitul lunii octombrie) este următoarea: credite curente în lei – 1.847,6 milioane lei; credite restante în lei – 139,8 milioane lei; credite în valută curente – 663,5 milioane lei; credite în valută restante – 31,9 milioane lei; disponibilităţi la vedere în lei – 374,4 milioane lei; depozite la termen – 889,2 milioane lei; disponibilităţi, depozite la termen, depozite rambursabile după notificare şi operaţiuni repo, în lei – 1.263,6 milioane lei; disponibilităţi, depozite la termen, depozite rambursabile după notificare şi operaţiuni repo, în valută – 308,5 milioane lei.
I.M.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL