Economie

Reaprobări de costuri pentru Calea Eroilor

 | 01 februarie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

În şedinţa ordinară de Consiliu Local, ce a avut loc la începutul acestei săptămâni, consilierii au aprobat reactualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Modernizarea şi reabilitarea zonei protejate a ansamblului monumental Calea Eroilor”.

Semnatura eletronica CertDigital

Necesitatea unei noi aprobări a valorii estimative a investiţiei a venit în urma modificărilor legislative cu privire la diminuarea taxei pe valoarea adăugată. “Redefinirea Căii Eroilor ca axă fundamentală şi simbolistică a oraşului poate genera caracterul acesteia şi poate contribui la dezvoltarea şi proprietatea sa economică astfel: redefinirea soluţiei pentru traficul auto şi punerea accentului pe caracterul pietonal al acestuia prin rezolvarea unor probleme de circulaţie; accent pe funcţia de ordin cultural – spaţii care să permită organizarea unor activităţi de divertisment, festivităţi culturale, expoziţii, etc; accent pe soluţiile de ordin estetic; creşterea atractivităţii din punct de vedere turistic. Se va interveni în următoarele zone; Aleea Grădina Publică; Calea Eroilor între str. Constantin Brâncuşi şi Biserica Trei Ierarhi; Piaţa Bisericii Trei Ierarhi; Calea Eroilor între Biserica Trei Ierarhi şi calea ferată; traversarea Căii Eroilor la nivel cu calea ferată; Calea Eroilor între intersecţia cu calea ferată şi Parcul Coloanei; Parcul Şcolii Generale Alexandru Ştefulescu; Parcul Energeticienilor; scuar biserică; Parcul Coloanei; parcare subterană şi spaţiu public Hotel Gorj; parcare subterană şi spaţiu public Gen. Ghe. Magheru şi pavilion InfoPoint”, se arată în referatul întocmit de Serviciul Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Întregul proiect de modernizare a Căii Eroilor ar urma să aibă costuri de peste 186 de milioane de lei, investiţia eşalonându-se pe parcursul a circa cinci ani de zile. Pentru demararea obiectivului de investiţii, municipalitatea de la Târgu-Jiu va încerca obţinerea unei finanţări prin intermediul programelor europene ori chiar guvernamentale. Investiţia este estimată a se întinde pe o perioadă de 60 de luni de la momentul demarării lucrărilor de construcţie.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL