Economie

Sancţiuni pentru produse din carne de pui şi peşte cu probleme

 | 09 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Pe parcursul ultimei săptămâni, echipele Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat verificări în unităţi autorizate/înregistrate din localităţile: Târgu-Jiu, Preajba, Drăgoieni, Turcineşti, Băleşti, Stăneşti, Arcani, Câlnic, Godineşti, Tismana, Padeş, Motru, Mătăsari, Muşeteşti, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Novaci, Baia de Fier, Rovinari, Albeni, Prigoria, Turceni, Urdari Plopşoru. Controale au fost demarate în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare. Inspecţiile efectuate în sectorul alimentar au constat în verificarea condiţiilor de igienă prin efectuarea unui număr de 137 de controale în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare supuse controlului, în baza Programului de Supraveghere şi Control în domeniul Siguranţei Alimentare pentru anul 2017 şi a unor tematici specifice de control;
“A fost constatată încălcarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi au fost aplicate următoarele sancţiuni contravenţionale: cinci amenzi a câte 600 de lei fiecare la magazine alimentare din Târgu-Jiu, Prigoria, Padeş şi Urdari, pentru manipularea produselor alimentare fără utilizarea echipamentului de protecţie (mănuşi) şi pentru lipsa documentelor care atestă starea de sănătate a angajaţilor; 600 de lei la un magazin alimentar din Arcani, pentru comercializarea produselor alimentare în spaţiu neînregistrat sanitar-veterinar şi fără respectarea cerinţelor de igienă; 600 de lei la un magazin alimentar din Padeş, pentru menţinerea aparaturii frigorifice într-o stare necorespunzătoare de igienă; 600 de lei la un magazin alimentar din Plopşoru, pentru comercializarea cărnii de pasăre cu elemente de identificare incomplete; 600 de lei la un magazin alimentar din Târgu-Jiu, pentru depozitarea cărnii de pasăre congelate şi a peştelui în acelaşi spaţiu frigorific; 600 de lei la un magazin alimentar din Urdari, pentru depozitarea produselor alimentare (carne pasăre, cârnaţi, mici, organe pasăre) în acelaşi spaţiu frigorific, fără a se lua măsurile de prevenire a contaminării încrucişate”, se arată în comunicatul emis de conducerea DSVSA Gorj.
I.M.

Semnatura eletronica CertDigital
Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL