Economie

Sancţiuni pentru suprafeţe murdare şi produse vândute fără documente

 | 15 noiembrie 2016, 00:00 | 1 coment | 

Astfel poate fi rezumată activitatea pe săptămâna trecută a echipelor de control din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj care au efectuat inspecţii, controale tematice şi fizice în sectorul alimentar şi al sănătăţii animalelor, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Semnatura eletronica CertDigital

Controale în acest sens au fost făcute la unităţi din: Târgu-Jiu, Stăneşti, Schela, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Leleşti, Runcu, Tismana, Băleşti, Motru, Scoarţa, Berleşti, Căpreni, Stoina, Cruşeţ, Turburea, Bolboşi, Borăscu, Novaci, Baia de Fier. Verificările au fost demarate în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.
“În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a 5 avertismente verbale conform O.G. nr. 2/2001 şi a unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 de lei, conform H.G. nr. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare: o amendă de 2.000 de lei la un supermarket din Târgu-Jiu pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi a suprafeţelor care vin în contact cu produsele alimentare; un avertisment verbal la un supermarket din Târgu-Jiu pentru mici porţiuni deteriorate la baza pereţilor din spaţiul de depozitare, ca urmare a utilizării cărucioarelor de uz intern; poliţe deteriorate ale rafturilor din spaţiul de depozitare a băuturilor răcoritoare preambalate; trei avertismente verbale la trei magazine alimentare din Turburea şi Borăscu pentru inexistenţa la punctul de lucru a documentelor DDD şi/sau a fişelor de aptitudini ale personalului; un avertisment verbal la un snack-bar din Turburea pentru lipsa contractului DDD”, se arată în comunicatul transmis, ieri, de conducerea DSVSA Gorj.
I.M.

Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Sancţiuni pentru suprafeţe murdare şi produse vândute fără documente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL