Economie

Şefii DSVSA Gorj, la întrunire la Sinaia cu conducerea ANSVSA

 | 16 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Astăzi şi mâine, la Sinaia, va avea loc o şedinţă organizată de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. La aceasta au fost convocaţi toţi şefii direcţiilor din teritoriu.

Semnatura eletronica CertDigital

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Nicolae Călescu, alături de directorul adjunct, contabilul şef şi şeful de laborator al instituţiei, vor participa astăzi şi mâine, la Sinaia, la o întâlnire de lucru organizată de conducerea ANSVSA. “Pe data de 16 şi 17 noiembrie, vom fi la Sinaia, împreună cu directorul adjunct, contabilul şef şi şeful de laborator al instituţiei, unde vom participa la o şedinţă. În cadrul acesteia vor fi abordate următoarele teme: bugetul instituţiilor din teritoriu pe 2017, planul strategic pe 2017, precum şi reorganizările la nivel naţional şi judeţean”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.

Medic din cadrul DSVSA, la seminar la Bucureşti
De asemenea, la începutul acestei luni, pentru a marca “Săptămâna de conştientizare a rezistenţei la antibiotice”, derulată în perioada 14-20 noiembrie, ANSVSA a organizat un seminar. Una dintre acţiunile întreprinse de ANSVSA, pentru conştientizarea medicilor veterinari, fermierilor şi industriei farmaceutice veterinare, a fost organizarea unui seminar împreună cu Ambasada Olandei la Bucureşti, pe tema rezistenţei antimicrobiene, “Luptăm împreună”. Combaterea rezistenţei la antimicrobiene a constituit o prioritate pentru Olanda în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Această preocupare majoră s-a reflectat în situarea Olandei printre statele membre cu cele mai bune rezultate în acest domeniu. Mesajul transmis cu ocazia acestui seminar a fost acela că, lupta împotriva rezistenţei la antimicrobiene poate fi câştigată doar atunci când instituţiile care deţin responsabilităţi în acest domeniu acţionează împreună, alături de asociaţiile şi patronatele din industrie. “Din partea DSVSA Gorj, la acest seminar a participat medicul responsabil de activitate antimicrobiană şi anume Damian Tănăsescu”, a confirmat şeful DSVSA Gorj.
ANSVSA a întreprins şi continuă să întreprindă acţiuni ferme pentru combaterea rezistenţei la antimicrobiene. Aceste eforturi s-au concretizat în elaborarea Strategiei privind combaterea rezistenţei la antimicrobiene în medicina veterinară pentru perioada 2016 – 2018 şi a Ghidului naţional privind utilizarea prudentă a antimicrobienelor în medicina veterinară.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL