Seminar pentru accesul pe piaţa muncii în cadrul proiectului P.R.A.C.T.I.C.

431

Centrul pentru Inovare şi Dezvoltare în Turism, în parteneriat cu Centrul pentru Incluziune Socială şi Formare Profesională în Turism şi Institutul pentru Politici de Dezvoltare, organizează astăzi primul seminar de informare desfăşurat în cadrul campaniei de informare şi conştientizare a persoanelor din grupul ţintă cu privire la oportunităţile de formare profesională, consiliere individualizată şi orientare profesională în domeniul turismului.

Seminarul de informare va avea loc în această după-amiază, cu începere de la orele 16:00, în incinta unui restaurant din municipiul Târgu-Jiu. La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţii publice locale, instituţii de învăţământ, instituţii de asistenţă şi protecţie socială, preşedinţi ai organizaţiilor non-guvernamentale, agenţi economici din industria turismului şi lideri ai comunităţii de etnie rromă. În cadrul seminarului vor fi propuse modalităţi de colaborare cu factorii relevanţi pentru atingerea obiectivului general al proiectului, şi anume: facilitarea accesului la piaţa muncii pentru un număr de 760 persoane cu risc de excluziune socială în scopul evitării marginalizării, discriminării şi riscului de sărăcie din regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia şi Bucureşti-Ilfov.

proiect16 zone din ţară, incluse în proiect
Potrivit managerului de proiect, Antonio Tomoniu, seminarul de informare este parte a activităţii de selecţie, informare, motivare şi orientare a grupului ţintă, acţiunea fiind desfăşurată în cadrul Proiectul “P.R.A.C.T.I.C. – P(rogram) de R(eintegrare) A(ctivă) şi C(apacitare) în T(urism), I(nformare) şi C(onsiliere)”, al cărui beneficiar este Centrul pentru Inovare şi Dezvoltare în Turism, în parteneriat cu Endurance, Centrul pentru Incluziune Socială şi Formare Profesională în Turism, Institutul pentru Politici de Dezvoltare, Asociaţia Împreună pentru Tine – Filiala Prahova, S.C. DAG IMPEX S.R.L., Asociaţia Smart Youth.
“P.R.A.C.T.I.C. este implementat în judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Prahova, Argeş, Bucureşti, în perioada mai 2014 – noiembrie 2015 și urmărește implicarea în grupul ţintă a 760 de persoane, distribuite în mod egal în fiecare din județ, astfel: 127 de persoane din care 100 sunt persoane cu dizabilităţi, 20 persoane de etnie rromă, 7 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului și 25 instructori de practică (10 de manageri şi 15 angajaţi în industria turismului)”, a declarat managerul de proiect.
Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Investeşte în oameni! Axa prioritară 6, “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.2., “Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here