Edi Iordănescu vrea garanții financiare pentru echipă / Cere să lupte pentru locurile 1-4

Edi Iordănescu se află în ultimele șase luni de contract cu Pandurii și încă ezită să semneze un nou contract cu gruparea târgujiană. Tehnicianul vrea ca mai întâi să știe ce se dorește la Târgu-Jiu, care va fi finanțarea către echipă și ce obiective se vor stabili.

La analiza pe care a făcut-o la capătul unui an de mandat, Edi Iordănescu a ținut să mulțumească celor care au fost pe parcursul acestui an în conducerea clubului și l-au susținut în realizarea obiectivelor: “Am avut în toată această perioadă liniștea necesară și sprijinul conducerii, mă refer la Eugen Pîrvulescu pe care l-am simțit alături de mine, știți bine relația pe care o am cu Narcis, dar și sprijinul factorilor, finanțatorilor. La Târgu-Jiu a fost stabilitate, liniște și așa au venit rezultatele”, a spus antrenorul Pandurilor.
Mulțumit de ceea ce a avut până acum, antrenorul gorjenilor pare să condiționeze rămânerea sa, de continuare pe aceeași linie, altfel colaborarea ar putea avea un final neașteptat și nedorit: “Odată cu intrarea în play-off trebuie să ne așezăm la masă și să discutăm exact perspectivele. Este important să îmi duc contractul la capăt, îmi doresc extrem de tare să am continuitate și să am finalitate în înțelegerea pe care o am cu Pandurii. Dar este un moment important în această iarnă și de aceea este important ca perspectiva să sune așa cum îmi doresc.
Vreau să avem aceeași înțelegere, să știm că ne putem baza pe același echilibru din punct de vedere financiar și putem avea siguranță. În mod special vreau să văd ce ne propunem pentru play-off”, a explicat Edi Iordănescu.

Obiectivul, calificarea în cupele europene
Un parcurs cât mai bun al Pandurilor în ceea ce a mai rămas din sezonul regulat și în play-off-ul de care este atât de aproape, poate duce din nou echipa gorjeană în cupele europene, ceea ce reprezintă un obiectiv autoimpus de Edi Iordănescu. “Am o ambiție extrem de mare ca după intrarea în play-off să facem o figură frumoasă și la anul Pandurii să fie în cupe europene. Recunosc că este important pentru mine, dar e important pentru club, imaginea clubului să meargă în Europa. Vă dați seama cum sună și pentru mine și pentru CV-ul meu, să iau un club de la retrogradare și să-l las în Europa.
Nu pot vorbi ipotetic ce va fi din vară, eu în vară îmi termin contractul, vreau să-mi realizez obiectivul și să ne calificăm în Europa. Trebuie să terminăm în primele 4 echipe. Ca să nu se facă o greșeală, confuzie, este strict ambiția și gândul meu, în mod oficial clubul va avea o poziție în ceea ce privește obiectivul. Mi-ar fi ușor să spun că am realizat obiectivul prin ajungerea în play-off, nu mai contrează ce va fi, mai câștigăm un meci, mai pierdem unul. Nu, trebuie să ne luptăm, Pandurii nu trebuie să facă o simplă prezență în play-off, vreau să fie una din echipele care va reprezenta România în Europa”, a declarat tehnicianul echipei târgujiene. În acest sens, Edi Iordănescu a solicitat și o discuție cu toți factorii de decizie, cu oamenii care asigură bugetul echipei, pentru a se stabili clar și obiectivul oficial al echipei după ce echipa își va asigura locul în play-off: “Pentru mine ceea ce voi solicita în discuția pe care o vom avea după meciul cu Astra este garanția sprijinului financiar și stabilității și strategia care să fie construită în așa fel încât să avem șanse reale să terminăm în locurile 1-4. Locul 4 este ultimul pe care eu îl accept la finalul acestui play-off”, a mai spus Iordănescu.

Rămâne sau pleacă?
În privința contractului său, Edi Iordănescu nu dă semnale clare. Pe de o parte el spune că se simte foarte bine și că își dorește să continue dacă la Târgu-Jiu condițiile vor fi la fel de bune și se va dori performanță. Pe de altă parte, mesajul transmis de Iordănescu pare să fie altul atunci când vorbește de jucătorii care ar trebui să facă parte din lotul echipei gorjene din sezonul următor: “Eu termin contractul în vară, este important ce se întâmplă la nivelul băncii tehnice și ce strategie se va stabili la anul. Este o posibilitate foarte mare ca din vară eu să plec pe alt drum și de aceea este important cine vine și ce își dorește în continuare.
Nu poți să te grăbești și să prelungești la un jucător și să vină un antrenor care să spună că nu-și dorește respectivul jucător. Pandurii a implicat antrenorii în selecție…”, spune Edi Iordănescu. Această “posibilitate foarte mare” de a pleca poate avea două conotații.
Una ar fi aceea a unei oferte pe care antrenorul ar putea să o aibă deja din altă parte și în vară va trebui să aleagă și o va face foarte probabil și în funcție de performanța pe care o va atinge cu Pandurii, însă mai există și posibilitatea ca Edi Iordănescu să aibă mai multe semnale care să-i indice că la Târgu-Jiu nu vor mai fi îndeplinite anumite standarde necesare atacării performanței, iar în acele condiții nu va mai fi dispus să continue la Pandurii.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here