Edilitara deszăpezeşte municipiul cu 29 de utilaje

utilaje2Conducerea SC Edilitara Public SA, alături de viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Ioan Roman Bărbuţi, a făcut ieri prima inspecţie a utilajelor care vor asigura procesul de deszăpezire în municipiu şi cartierele componente în sezonul de iarnă 2010 – 2011.

Alexandru Zaharia, directorul societăţii SC Edilitara Public, fosta Direcţie de Servicii Comunale Târgu-Jiu, a inspectat ieri parcul auto ce va asigura deszăpezire în acest sezon de iarnă. Maşinile şi întregul material antiderapant se află la sediul Edilitara din strada Vasile Alecsandri şi autorităţile se declară pregătite pentru a înlătura viitoarele fenomene produse de iarnă. “Avem circa opt sute de tone de material antiderapant de sare cu nisip, avem şaptesprezece tone de clorură de calciu lichidă cu inhibator pentru zona centrală şi un dispozitiv amplasat pe o maşină în aşa fel încât să nu intervenim cu acel material antiderapant tradiţional pentru a nu afecta betonul amprentat”, a declarat Alexandru Zaharia.

De asemenea, societatea mai dispune de 40 de tone de clorură de calciu solidă pentru a se interveni pe trotuare, dispozitive gen lopeţi din plastic şi metal, răngi, târnăcoape. “Personalul este pregătit, iar în prima parte a sezonului vom funcţiona cu un număr limitat de 36 de oameni pe comandament şi în situaţia în care vom fi anunţaţi de ninsori putem activa întreg comandamentul. Vom miza în această iarnă pe un personal de aproximativ 245 de angajaţi de la SC Edilitara Public, fiecare pe specificul lui, cei de la pieţe vor acţiona în zona pieţelor, cei de la parcuri în zonele verzi. Noi ştim din experienţa anilor trecuţi ce trebuie să facem, cum să acţionăm”, a mai spus directorul Edilitara Public.

Telefoane pentru cetăţeni

utilaje1Autorităţile locale târgujiene pun la dispoziţia cetăţenilor din municipiu şi cartierele aferente şi două numere de telefon, respectiv 0253/218.299 de la Comandamentul de iarnă şi numărul de sesizări al Primăriei 0253/984. “Suntem bine pregătiţi pentru iarna care vine, iar din informaţiile pe care le avem se pare că iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea de anul trecut. Utilajele vor concura iarna aceasta la deszăpezit, fiind mai multe ca în sezonul trecut şi cu siguranţă vom trece iarna fără să avem plângeri de la cetăţeni”, a spus viceprimarul Ioan Roman Bărbuţi.

În şedinţa de Consiliu Local din luna septembrie a fost reactualizat Comandamentul pentru perioada de iarnă. Preşedintele acestuia este primarul Florin Cârciumaru, iar cei doi viceprimari sunt vicepreşedinţi. Astfel, Ion Roman se ocupă de sectorul de stat, iar Gabriel Sanda de cel privat.

Cartierele componente, neuitate

Directorul SC Edilitara Public SA a promis că în perioada următoare va amenaja două depozite cu materiale antiderapante şi în zonele cu probleme din cartierele Preajba şi Polata, acolo unde există şi linia de autorbuz Transloc: “Acolo trebuie să facem acolo nişte depozite intermediare în aşa fel încât dacă ajung utilajele mai târziu să se poată interveni mult mai repede. Vom duce de altfel şi material antiderapant la şcoli, la cămine, la grădiniţe, astfel că, până ajungem noi, personalul didactic să poată interveni pentru a nu crea probleme”.

Alături de echipa Primăriei Târgu-Jiu, conducerea Edilitara şi-a făcut stocuri de carburanţi, de lubrifianţi, rezerve de nisip în staţia de asfalt şi una de sare în situaţia în care va mai fi nevoie să se prepare material antiderapant, dar asta doar în funcţie de ce se consumă în această iarnă.

Zaharia a menţionat că anul trecut s-au folosit 1.250 de tone de material antiderapant pe toată perioada sezonului de iarnă, iar pentru sezonul 2010 -2011, din totalul de 29 de utilaje care vor asigura deszăpezirea, nouă au fost închiriate de la o firmă.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here