Editorial

Agentul electoral ANI, sluga plătită gras a ARD!

 | 11 noiembrie 2012, 19:21 | 0 comentarii | 

În chiar prima zi a campaniei electorale, „draga de ANI” – cum i-am spus mai anii trecuţi slugii Regimului Băsescu – a ieşit la atac. Dacă situaţiile celor trei miniştrii ai cabinetului Ponta plus un secretar general adjunct ar fi fost adevărate, normal că s-ar fi prezentat opiniei publice mai demult. Ori imediat după terminarea bătăliei pentru ocuparea posturilor în Senatul şi Camera Deputaţilor.

Semnatura eletronica CertDigital

Aproape sigur că ANI – singura Agenţie Naţională de Integritate existentă la statele membre ale Uniunii Europene – programase din timp aceste atacuri politice. La adresa cabinetului Ponta şi a USL. Cei împroşcaţi cu noroi se bucură, totuşi, de prezumţia de nevinovăţie. Numai că liderii ARD s-au şi grăbit să le ceară plecarea din Guvern. Chit că ei nu sunt vinovaţi şi se vor adresa instanţelor de judecată pentru a dovedi faptul că lucrurile expuse de ANI sunt pure invenţii. Electorale!
Hienele ARD s-au şi aruncat cu atacuri suburbane. Traian Ungureanu – cel care pe vremuri semna în „Viaţa Studenţească” măgării cu pseudonimul TRU – s-a ajuns ca europarlamentar PDL. După ce fusese dat afară de la BBC. Ca purtător de cuvânt al ARD, gargaragiul de TRU se mai dăduse în stambă cu o altă gafă: „ARD are blat cu România”. Măi să vezi! Curios, pe vremurile lui uiteciste şi uascr-iste mai colabora şi la o revistă FOTBAL a Sportului Studenţesc, sub pulpana lui Nicu Ceauşescu. Chiar atâta să se fi prostit încât să uite ceea ce ştie şi un copil de 12-13 ani că „blat” se traduce prin „aranjament necinstit”? Ca papagal de serviciu, portocaliul ARD-ist Traian Radu Ungureanu se repede şi cere demiterea celor trei miniştrii şi a secretarului general adjunct. Pe motive numai de el ştiute. Şi mai arogantul Cristian Preda, tot europarlamentar portocaliu – când clănţău, când limbist – bate câmpii şi pretinde că cei patru sunt „urmăriţi penal”. Oare nici atâta să nu ştie loaza că ANI nu-i organ de urmărire penală şi o confundă cu celelalte oficine băsiste DNA şi Parchetul General?
Vă veţi întreba, desigur, de ce-au comis atacul cei de la ANI chiar acum. Ei bine, oricine pricepe că-i un atac politic. La comandă. În plus, doi dintre miniştri – cel de la Dezvoltare şi Turism, ca şi cel de la Transporturi – îi cam deranjează pe cei cu contracte grase şi oneroase semnate pe timpul lui Elena Udrea şi al Ancăi Boagiu. Tocmai s-au dat publicităţii rapoartele, pe ministere, ale Corpului de Control al primului ministru, Victor Ponta. Iar „clienţii de casă şi cotizanţii PDL” care-au semnat contracte frauduloase sub guvernările Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu vor risca anulări de contracte şi amenzi mari. Ce-ar mai fi de spus? Partiduleţele din ARD se tem de alegerile parlamentare din 9 decembrie. Şi-atunci au început cu ameninţările mincinoase.
Ion Predoşanu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL