Editorial

Ca la noi, la nimeni – Ambasadele străine şi Greenpeace sfătuiesc (rău) Guvernul Cioloş !

 | 10 decembrie 2015, 00:00 | 1 coment | 

Dacă tot avem guvern de tehnocraţi nu pricep de ce se tot amestecă unii care nu au nici o legătură cu România oferindu-i sfaturi. Fără ca primul ministru Dacian Cioloş să le ceară!
Să reluăm, în trecere, o imixtiune petrecută marţi – ziua cu cele trei ceasuri rele – din partea Greenpeace România. Printr-o scrisoare adresată premierului, respectivul ONG – în fapt, o organizaţie – îl avertizează şi îi cere imperativ lui Cioloş, cam cu o zi înainte de a fi aprobat în şedinţă de guvern proiectul Legii Bugetului pe anul 2016 – să nu cumva să permită prin Hotărâre de Guvern apariţia expropierilor în Gorj, mai exact la cariera Jilţ Nord.
Este de remarcat că o HG pe această temă nu a apărut. Şi atunci de unde ştiu cei de la Greenpeace România de posibilitatea apariţiei unei asemenea hotărâri de Guvern? Se cunoaşte că proiectul Legii Bugetului pe 2016 are importante sume prevăzute pentru conservarea şi închiderea unor mine. Aşa cum se tot închid ele de vreo 10-15 ani, precum acelea din Valea Jiului fără a se recalifica forţa de muncă ori a li se crea noi locuri de muncă. De vreo zece zile, dacă nu mai bine, s-a închis şi cea mai veche mină şi cea mai adâncă din Europa – Mina Petrila. Iar noi cumpărăm cărbune din Polonia, pe bani mulţi, un cărbune radioactiv şi deci nociv.
Fac parte dintre aceia care nu cred deloc în coincidenţe. Dar chiar să auzim în aceeaşi zi declaraţii ale Ambasadei Statelor Unite ale Americii şi ale Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ambele laudative la adresa DNA e prea de tot! Ştim că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a şi primit o Diplomă la sediul Ambasadei SUA la Bucureşti, dar n-o ştiam că a intrat şi în graţiile diplomaţilor britanici din capitala României. Mă rog, vorbele lansate de Excelenţele Sale ambasadorii SUA şi ai Marii Britanii la Bucureşti au bătaie lungă. DNA urmează să elimine de pe scena României mai mulţi oameni politici, unii dintre ei fiind adepţii dictonului „să gândim cu capetele noastre” şi care pot realmente deranja. Iată de chiar cred că amestecul în treburile Guvernului Cioloş de către cele trei instituţii ce mor de grija altuia nu este binevenit. Ba chiar aş crede, în cazul mineritului din Gorj, că este treaba exclusivă a Guvernului României. Şi tare mi-aş dori ca Dacian Cioloş să dea dovadă de bărbăţie, fără a apleca urechea la sfătuitorii neaveniţi. Să ne dovedească într-adevăr că vrea binele românilor. Aşa cum a jurat cu mâna pe Biblie şi cum îl obligă Constituţia.
ION PREDOŞANU

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Ca la noi, la nimeni – Ambasadele străine şi Greenpeace sfătuiesc (rău) Guvernul Cioloş !

  1. nu stiu ce varsta aveti, dar tara asta a experimentat vreo jumatate de secol in care guvernul nu primea sfaturi decat daca le solicita – si nici atunci n-a mers grozav. n-a fost prea bine. nu va doresc sa traiti intr-o tara in care diferite sectoare ale societatii asista nepasatori la ilegalitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL