Ca la noi, la nimeni – Băsescu, singurul mincinos?

354

Lumea românească în marea ei majoritate are din ce în ce mai puţină încredere în clasa politică. Şi asta din pricină că, de regulă, politicienii – fie ei preşedinţi de stat, de partide ori parlamentari – i-au dezamăgit, nu de puţine ori.
Cum să-l creadă cetăţeanul pe individul Traian Băsescu atunci când o prezintă pe febleţea lui Elena Udrea drept singurul candidat la prezidenţialele în care crede. Şi că ar fi mai diplomată decât domnia sa, ceeea ce nici nu-i greu în cazul unuia ce n-are nimic comun cu diplomaţia, şi că ar fi de două ori mai bună decât Johannis şi Ponta la un loc. Abia începuse Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Senatului, să vorbească despre o nouă suspendare a locatarului ilegal de la Cotroceni şi Traian Băsescu aruncă piatra-n baltă că „unul dintre candidaţi ar fi ofiţer acoperit”. Iar subiectul la modă a devenit acesta, deşi dosarul lui de securitate fiind ascuns nu s-a vorbit dacă şi el ar fi tot ofiţer acoperit.
Până una-alta, primul ministru îşi vede de treabă şi guvernează, îndreptând multe dintre gravele erori ale Guvernelor PreşBăsescu-Boc. Mai nou, s-a anunţat că în Gorj, de pildă, numărul şomerilor este în scădere continuă, iar din 15 noiembrie se ve circula permanent pe autostrada Sibiu-Deva. Gazoductul Iaşi-Ungheni, (cu dorinţa de a fi continuat spre Chişinău), s-a construit, iar cu fonduri europene fraţii de peste Prut îl vor putea extinde.
La Congresul PSD, ce s-a desfăşurat la Alba Iulia, vinerea trecută, social-democraţii l-au desemnat oficial pe Victor Ponta drept candidatul lor la alegerile prezidenţiale din 2-16 noiembrie anul acesta. Conştient de importanţa deciziei şi de lupta la care se-nhamă, primul ministru Victor Ponta a recunoscut că e ultimul congres al PSD la care-i preşedinte de partid. Cu această ocazie, Victor Ponta a declarat: „Angajamentul meu e să facem împreună a doua Mare Unire a României.”
În mandatul următor al viitorului preşedinte al României întâmplându-se împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, plus faptul că Republica Moldova are toate şansele să devină stat membru al Uniunii Europene. Condiţii în care trecerea actualelei graniţe de peste Prut – cea dintre două ţări surori – ar deveni posibilă doar cu buletinul ori Cartea de Identitate. Nu cu paşaportul.
Ion Predoşanu

P.S. Marele eveniment al săptămânii trecute a fost numirea europarlamentarului PSD Corina Creţu, deja vicepreşedinte al Parlamentului Uniunii Europene, în funcţia extrem de onorantă ca membru al executivului de la Bruxelles, fiind desemnată Comisar pentru Dezvoltare Regională: un departament ce gestionează vreo 351 de miliarde de euro. Includerea în echipa preşedintelui Comisiei Europene înseamnă practic faptul că trio-ul Băsescu-Blaga-Iohannis a fost ignorat de Jean-Claude Juncker (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here