Editorial

Ca la noi, la nimeni – „Buldogul” Blaga conduce din umbră campania Noului PNL la parlamentare!

 | 03 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Aparent, ex-preşedintele Noului PNL Vasile Blaga şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute înainte de începerea urmăririi penale şi arestului la domiciliu. Din păcate, el participă la importantele şedinţe ale conducerii Noului PNL şi, după cum veţi vedea, tot el conduce prin interpuşi campania electorală a surogatului ieşit din combinarea PDL cu o parte a vechiului PNL la campania pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016!
Dar să încercăm puţină istorie a unei cariere ieşită din comun. Ce-i drept, însuşi Dragoş Tudorache, actualul ministru al Afacerilor Interne era un simplu judecător de provincie, la Galaţi. De unde l-a luat de mână liderul PDL Mircea Toader şi i l-a prezentat Secretarului general al foştilor portocalii, Vasile Blaga. Şi exact în momentele când procurorii anticorupţie din DNA, Filiala Prahova, încercau să spulbere mitul intangibilităţii celui supranumit de Traian Băsescu drept „Buldogul”, adică Vasile Blaga, acesta le râde în nas atât procurorilor, cât mai ales rivalilor politici sau alegătorilor.
Dosarul „mita pentru partid” nu-l sperie şi tot Vasile Blaga, care demisionase din funcţia de Şef al campaniei electorale al Noului PNL, se află la butoanele organizării ei. Cum este posibil?, veţi întreba. Simplu. Este drept, nu direct, ci prin intermediul Chestorului de poliţie Irina Alexe, cunoscută ca fiind „pupila Buldogului”. Şi actualul ministru al Afacerilor Interne se poate lăuda că este tot creaţia lui Vasile Blaga. Mai demultişor, pe vremea când se găsea în provincie, ca simplu judecător la Galaţi, liderul PDL, Mircea Toader, l-a luat de mână pe numitul Dragoş Tudorache şi l-a adus la Bucureşti, prezentându-i-l lui Vasile Blaga, pe atunci Secretar general al PDL. Colegii din Ministerul Afacerilor Interne o ştiau pe Irina Alexe ca o absolventă oarecare a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Ei bine, a lucrat în MAI fără să fi îmbrăcat vreodată uniforma de poliţist! Cu toate acestea, la 35 de ani a ajuns ditamai chestor de poliţie. Prin luna iunie a acestui an, Dragoş Tudorache a luat-o la Secretariatul general al Guvernului Cioloş ca Secretar de stat la Cancelaria primului ministru. Iar când omul de încredere al primului ministru s-a văzut numit ministru al Afacerilor Interne n-a stat o clipă pe gânduri şi Dragoş Tudorache a tras-o după domnia sa pe Chestorul Irina Alexe, numind-o Secretar de stat în MAI, răspunzătoare pentru relaţia cu prefecţii. În mod practic, încă dinainte ca Senatorul Vasile Blaga, la acea vreme copreşedinte al Noului PNL, să fie chemat ca inculpat la DNA, primul ministru Dacian Julien Cioloş şi semnase numirea Irinei Alexe în demnitatea publică de Secretar de stat în MAI! Şi astfel Chestorul Irina Alexe este rotiţa cheie în organizarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016!
Cea alintată ca fiind „Spaima generalilor” din Ministerul Afacerilor Interne are o reputaţie de femeie dură. În faţa căreia nimeni nu mişcă-n front. Date fiind cariera sa, marcată clar de „Buldogul” Vasile Blaga şi de ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Dumitrache, nimeni nu se mai îndoieşte că umbra acestora pluteşte peste alegerile parlamentare din decembrie.
ION PREDOŞANU

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL