Editorial

Ca la noi, la nimeni / Ce nu recunoaşte Iohannis!?

 | 11 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Motto: “Uitarea ni se pare o trădare. Uitarea e suprema laşitate.” Victor Eftimiu
În discursul ţinut în plenul Parlamentului României, preşedintele Klaus Werner Iohannis a vorbit cu mai mult calm decât alte dăţi. Rezumând, liderul PSD şi Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus despre discurs că a fost unul “Politic corect”. Oare chiar aşa să fie? N-a mai atacat în stânga, cum o făcea de obicei. Ceea ce, se pare că l-a liniştit, oarecum, pe domnul Dragnea.
A trecut uşor peste faptul că 9 mai este Ziua Independenţei României, a uitat complet că este şi Ziua Victoriei trupelor aliate împotriva fascismului şi a vorbit în termeni extrem de laudativi despre Ziua Europei. Şi că noi, de când suntem în Uniunea Europeană avem numai avantaje şi progrese ce nu s-ar fi petrecut în mai multe generaţii. Este un fel de a spune şi a ascunde gunoiul sub preş.
În realitate, preşedintele Klaus Werner Iohannis a uitat că românii sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană. Şi nu se întrevăd şanse de a scăpa de acest loc de codaşi ai nivelului de trai dintre toate ţările membre. A tot pedalat pe libertatea românilor. Liberi la muncit ca sclavii pe moşiile altora. La cules de căpşuni, de portocale, în construcţii. În meserii pe care locuitorii băştinaşi le refuză. Românii obligaţi să părăsească ţara din lipsa unor surse reale de venituri care să le ofere un trai decent, aşa cum stipulează Constituţia, trudesc din greu în ţările Uniunii Europene în orice domeniu li se oferă. Cazul sclavismului sexual la care au fost sau, cine ştie, poate mai sunt supuse femeile din România în Italia, îndeosebi în Sicilia e cutremurător!
“Avantajele apartenenţei la Uniunea Europeană le simte toată lumea”, are impresia că ne păcăleşte domnul Iohannis sau consilierul care i-a scris discursul! Dar cum se face că pensionarii din Occident sunt veseli, cu o medie de viaţă tot mai ridicată şi fără stresul treburilor şi problemelor zilnice. Iar la noi, un pensionar crede că l-a prins pe Dumnezeu de picior dacă mai găseşte de lucru la curăţenie, cu ziua, ori la îngrijit copiii şi nepoţii vecinilor, pe post de bonă, măcar câteva ore. Cum de-o fi uitat preşedintele Iohannis să spună toate acestea?
Ne bagă-n cap că românii nu sunt cetăţeni europeni de mâna a doua. Suntem monitorizaţi pe mai departe de MCV-ul care n-a fost ridicat, deşi promisiuni se fac în mai toate campaniile electorale. Cât despre Spaţiul Schengen, dacă ne-am lua după Herr Iohannis tot românii sunt vinovaţi şi că n-ar vrea să intre. Avem toate şansele să fim o ţară de mâna a doua, dacă nu cumva chiar şi suntem deja.
Cu ce ne încălzeşte că s-a renunţat la expresia Uniunea cu mai multe viteze, lansată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi se afirmă că suntem, într-o Uniune Europeană cu ritmuri de dezvoltare diferite! Nu-i acelaşi lucru?
Ni se dă pe la nas cu Spaţiul Schengen, dar Olanda a pus ochii pe portul Constanţa şi ne condiţionează accesul în selectul Spaţiu Schengen. Dar să afirme preşedintele Iohannis că noi, românii, nu vrem în Spaţiul Schengen este o gafă de mari proporţii!
Ne tot îmbrobodeşte cu “statul de drept”, ca şi Băsescu. Acela a scăpat de Dosarul Flota, fiind la putere. Dar Uniunea Europeană ar trebui să ştie despre Decizia Curţii de Apel Braşov, confirmată şi la apelul în anulare la Curtea de Apel Piteşti, care au stabilit că un oarecare cetăţean, pre numele său Klaus Werner Iohannis, a dobândit un imobil cu documente false şi că, vreme de 17 ani şi mai bine, a uitat să-l înapoieze adevăraţilor proprietari.
Şi, la fel, a mai uitat să dea statului sau proprietarilor banii încasaţi din chirie!
Ion Predoşanu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL