Editorial

Ca la noi, la nimeni / Cuplul Iohannis-Cioloş şi dedesubturile Ligii Vestului!

 | 12 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Motto: “Răul esenţial care ameninţă vitalitatea poporului român este demagogia.” Mihai Eminescu
Numitul sau năimitul Dacian Julien Cioloş i-a invitat, miercuri, pe cetăţeni să se înscrie în Platforma România 100, numai că anunţând noua lui mişcare sau partid a scăpat o frază cheie. Un porumbel cum s-ar spune. Platforma România 100 a mai fost însuşită de PNL în trecuta campanie electorală pentru parlamentarele din 2016 şi a fost un eşec. Sunt fraze goale, demagogice copiate din programele altor partide şi ni se spune că dacă ne înscriem în Platforma România 100 pe meleagurile noastre va curge numai lapte şi miere. Adică vom scăpa de sărăcia lucie actuală în care ne-a băgat şi Guvernul Cioloş, care-a fost o victorie a lui Iohannis împotriva întregului popor român.
Fraza cu pricina este următoarea: “V-am spus că facem lucrurile… ardeleneşte le facem temeinic şi, mai ales, lucrăm în echipă”, a spus Musiu Dacian Julien Cioloş.
Numai că, jurnalistul Val Vâlcu a remarcat că declaraţia de mai sus a fost făcută la aproape o săptămână după ce, în presă, a fost lansată ipoteza că va apărea un nou proiect politic pe cât de surprinzător, pe atât de controversat – Liga Vestului. Probabil, un fel de Liga Nordului din Italia. Care-i secesionistă.
Liga Vestului ar urma să susţină, pentru viitorul apropiat, un cuplu de tristă faimă format din Klaus Werner Iohannis la Preşedinţie şi agentul româno-francez Dacian Julien Cioloş la Palatul Victoria.
Aşadar, “V-am spus că facem lucrurile… ardeleneşte”! este fie o scăpare, fie o greşeală de PR, adică Dacian Julien Cioloş încearcă să se autohtonizeze pentru că de multe ori i s-a pus eticheta de “omul Bruxelles-ului”. De unde şi acum mai primeşte ca un şomer de lux 8.400 euro lunar. Iar Jean Claude Juncker i-o fi spus că pentru banii ăştia freacă menta degeaba. Astfel, el încearcă să pară că este de-al locului, cum s-a întâmplat şi în cazul luptei sale pentru Cuminţenia Pământului (tentativă eşuată lamentabil, ca mai toate proiectele marca Dacian Julien Cioloş, n.m. I.P.), încercând astfel să atragă caracterul naţional. La fel este şi în prezent, doar că acum se regionalizează. Dacă vii şi îţi faci un partid, îţi doreşti să câştigi peste tot, nu doar într-o anumită zonă. Nu anunţi că faci lucrurile… ardeleneşte, riscând să-i superi pe românii din Moldova, Muntenia sau Dobrogea.
În “echipă” are oameni de rangurile 3-8 din fostul Guvern Cioloş, dar şi pe Cristian Ghinea – Ministrul ZERO absorbţie de fonduri europene, pe îngălata Raluca Prună – mincinoasa de la CEDO, ori pe Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, cel ghidonat de Mafia Pharma. Ori pe Hildegard Brandl, care ştie româneşte mai prost decât sasul Iohannis și autoarea unui panseu dintr-o emisiune TV: “lăsaţi-mă să mă termin!”
Dacian Julien Cioloş ar fi trebuit să ne zică de la bun început şi nu să umble cu cioara vopsită a unor lozinci pentru campania prezidenţială din 2019! E tot mai limpede pentru cine lucrează şi cu ce scop. Căci nu degeaba Iohannis îl vede în continuare cel mai bun premier. O cacealma de toată jena, ca şi Platforma România 100 cu care se împăunează!
Ion Predoşanu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL