Ca la noi, la nimeni – Dacă Cioloş nu, atunci cine va conduce deriva PNL-ului?!

389

Nu-i vorba doar de traseismul politic, acceptat de parlamentari, ci de cu totul altceva. Dacă-l cităm pe Napoleon Bonaparte, el zice că: „În politică, prostia nu este un handicap.” Şi atunci ne vin în minte recentele spuse ale mintoasei Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, care glăsuieşte: „PNL are uşa deschisă pentru premierul Dacian Cioloş.” E limpede că la presupuşii liberali, membrii de fapt şi de drept nu ai Grupului Alianţa Liberal-Democrată Europeană (ALDE), ci ai Partidului Popular European, ca şi PDL-ul şi Dacian Cioloş, nu contează principiile cât interesele. Aşa că nu mai surprinde apariţia pe scena sondajelor de opinie ce scor ar face Partidul Cioloş-Iohannis la viitoarele alegeri. Se înţelege că dacă preşedintele Iohannis tot scade în încrederea populaţiei, iar guvernarea aşa-zişilor tehnocraţi scârţie din toate încheieturile situaţia nu va fi roză. După ce Legea salarizării unice a bugetarilor nu se ştie dacă va fi gata până-n 2020, chiar dacă mâine Cabinetul Cioloş ia în dezbatere două variante acestea vor rămâne pe hârtie.

S-a mai dat ca sigură ştirea că în anul 2016 pe harta României nu va aparea nici un Kilometru de autostradă. Cum s-ar spune, „guvernul meu” se umple de nerealizări, specialitatea sa fiind gafele. Atât de multe încât primul ministru Dacian Cioloş nu ia măsuri împotriva gafeurilor. Ba chiar comite şi el altele, precum aceea cu cartelele telefonice prepay, pe care pretindea c-o deţine de la SRI, iar SRI neagă bazaconia. Româno-francezul paraşutat de Bruxelles la cârma Guvernului României, spre a face politica Comisiei Europene, calcă-n străchini fără teamă. Până acum au comis gafe impardonabile miniştri Sănătăţii, Justiţiei, Muncii şi Agriculturii. Ceilalţi nici nu fac nimic şi nici nu comunică.
Hilară ni se pare afirmaţia lui Cioloş că toxicul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, ar trebui să-şi asume declaraţiile (aberante, fie vorba între noi!) pe care le face, acestea nefiind în numele Guvernului. Şi dacă nu şi le asumă? Ce-i de făcut? Cică n-ar fi fost mandatat de Guvern. Dar cine l-a nominalizat pentru demnitatea de ministru al Agriculturii? Unde nu se poate lăuda că a comis vreo faptă ca lumea. Ci numai sămânţă de proteste. Achim Irimescu, în loc să se ocupe de fişa postului, se ţine de năzbâtii şi pretinde că în ultimii ani au ieşit din ţară 35 de miliarde euro, scoşi cu maşinile. Aşa, nitam-nisam, deşi el e doar ministru al Agriculturii şi nu vreun şef al unui departament de criminalitate financiar-bancară! Şi, ca să fie ilaritate totală, Dacian Cioloş mai zice: „Pe mine mă interesează ce face domnul Irimescu!” Pe noi, la fel. Numai că nu face nimic.
Buldogul Vasile Blaga ar cam vrea să ajungă primar al Craiovei şi, oricum, nu are faţă de lider al PNL. Pe Madam Alina Gorghiu n-o duce bibilica mai mult şi curând va intra în concediu de maternitate, vreo doi ani. Cum foştii liberali şi portocalii fac un melanj care nu produce nicio idee de progres, chiar dacă Dacian Cioloş a spus că nu va intra în politică, deşi este!, el pare a fi singura soluţie la cârma PNL-ului.
Cu Alina Gorghiu e groasă rău. Ea „Încă mai speră că vor fi două tururi de scrutin”. Lipsită de logică şi eliptică în vorbirea ei de avocată ratată – doar a pierdut procesul cu Turceni-Rovinari. Motiv pentru care s-a răzbunat pe câştigătorul Dan Şova! – este la fel ca vrabia care mălai visează. Ştie sigur că va pierde posturi de primar la alegerile locale în principalele oraşe ale ţării şi vrea două tururi, după ce anul trecut acelaşi PNL votase pentru un singur tur de scrutin la locale. La Alba Iulia, primarul Mircea Hava, vechi PNL-ist, opinează: „Nu suntem singuri pe pământ şi nu suntem nici cei mai buni!”
Un recent sondaj CURS anunţă rezultate dezastruoase pentru Iohannis, care-a pierdut în încredere aproape 40%. El, care se vrea locomotiva PNL, este în cădere. În Bucureşti, la 30 martie, sondajele dau PSD – cu 35,1% câştigător, în vreme ce PNL are abia 26,1%. UNPR-ul de strânsură, care n-a participat niciodată pe liste separate, de la cazurile Gabriel Oprea, Cristian Popescu Piedone şi Neculai Onţanu a ajuns la ridicolul procent de 1,3%!!! Un sondaj CIADO, pe zona Muntenia-Oltenia, arată că în decembrie 2015, PSD+UNPR avea 37,6%, iar în februarie 2016 a săltat la 38,9%. La aceleaşi date, PNL avea 35,6%, respectiv o scădere la 33,6%. Şi sondajele la nivelul ţării menţin tot PSD+UNPR pe locul întâi, cu 36,42%, iar PNL(PNL+PDL) cu 35,45%. În vreme ce ALDE are 4,57%.
La Gorj, vechi fief PSD-ist, nu mă îndoiesc că situaţia diferă, fiind inclusă în sondajul pe zona Muntenia-Oltenia. Cam cu este la fotbal, nu poate să fure Steaua Bucureşti cât câştigă Astra Giurgiu. Aşa că, trompetele PNL, cu pietrele de moară PODL şi nerealizările Guvernului Cioloş, s-o lase mai moale. Pierderile la locale înseamnă şi pierderi la alegerile generale, adică la cele parlamentare!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here