Editorial

Ca la noi, la nimeni – Dezamăgirile „Guvernului meu”!

 | 11 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Legea fundamentală a anului viitor e doar un biet proiect de Buget pe 2016, croit pe Bugetul lăsat de cabinetul Ponta. La care neprofesioniştii pretinşi tehnocraţi, dar birocraţi sadea, au aplicat cârpelile reducerilor de pensii, urmând cele de personal şi de vieţi omeneşti. Creşterea sumei alocate Sănătăţii este infimă, iar medicinii de familie nu i-a mai revenit nimic.
Principalii beneficiari ai alocărilor de sume imense sunt Preşedinţia, SRI-ul şi DNA-ul. Cu amendamentul că, la fel ca şi în ceilalţi ani, la rectificările bugetare tot Preşedinţia, serviciile secrete şi „Partidul DNA” au fost şi vor fi beneficiarele altor sume. Ce Sănătate, ce Educaţie. Altele sunt priorităţile „Guvernului meu!” Căci, nu-i aşa, între timp, „Guvernul meu”, de austeritate, va mai introduce niscaiva accize şi taxe care să sărăcească şi mai mult pe aceia care-au votat pentru minciunelele cu „România lucrului bine făcut” şi o „altfel de politică”.
Ca o culme a risipii, s-a mai inventat un minister pentru consultarea societăţii civile. Alţi bani, altă distracţie. Pe seama proştilor. Aceia despre care cronicarul Grigore Ureche scria că sunt „proşti, dar mulţi!” Miercuri, pe la ora 16,00, în „România lucrului bine făcut”, societatea civilă a fost invitată la dezbaterea Bugetului pe 2016. Culmea, după ce acesta fusese aprobat de Guvernul Iohannis-Cioloş! Ministresa Finanţelor, contabila ex-FMI şi ex-Comisia Europeană – Anca Paliu Dragu – a avut tupeul să le spună oamenilor sosiţi cu încredere, ca fraierii, „v-am invitat ca să ne cunoaştem!” Unul dintre oamenii încrezători, aflaţi la senectute, i-a dat ministresei „doi lei”, atâţia câţi halucinant aprecia dumneaei că primesc cei din Brazilia şi India! Unde salariile minime depăşesc 6-800 euro, iar monedele naţionale oricum nu sunt numite „leu!”
În însemnările primite de la Gogă Nicolcioiu-Nixon, abonat al gorjeanului, poet şi mai ales grafician de excepţie, sunt câteva remarcabile. Chit că majoritatea, din scârbă, se referă la situaţia internaţională, de genul: „Omenirea stă pe un butoi de pulbere. 2015 a fost o escaladare a luptelor pentru putere, dominare şi asuprire”. Din gândurile nepieptănate ale pensionarului Gogă Nicolcioiu-Nixon mai amintim câteva: „Rusia a fost considerată duşmanul României”; „Cu sprijinul făţiş al Budapestei şi al cozilor de topor din România s-a urmărit destabilizarea României pentru Autonomia Ţinutului Secuiesc.”
ION PREDOŞANU

Semnatura eletronica CertDigital

P.S. Pensiile militarilor şi poliţiştilor se vor recalcula, la salariul de bază nu vor mai intra sporurile, diurnele, indemnizaţiile de hrană şi alte venituri. În plus, din salariul de bază pensia va reprezenta nu 80% ca până acum, ci doar 65%!!! Ieri au protestat camionagii în Piaţa Victoriei. Urmează militarii şi poliţiştii (Ion Predoşanu)

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL