Editorial

Ca la noi, la nimeni / (Dez)Interesul naţional, varianta Iohannis-Oprea

 | 30 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Odată scos în faţă, ca prim ministru interimar, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, între altele general făcut la apelul de seară şi preşedinte al singurului partid creat din firimiturile căzute de la masa altor partide, se tot vede invitat pe la diverse televizii. Unde se dă de ceasul morţii să ne convingă de interesul naţional pe care, cică, l-ar sluji, ori de principiile domniei sale.
Mai înainte ar trebui să ne reamintim că a plecat din PSD, şi a creat un partiduleţ contra-naturii şi a legilor din România din pretinşii independenţi – la acea oră – numai ca să fie soluţia imorală a susţinerii guvernelor PreşBăsescu-Boc şi apoi a surogatului Guvern Mihai Răzvan Ungureanu, ce preluase nouă miniştri din guvernele bociste, printre care şi UNPR-iştii Gabriel Oprea şi Cristian Diaconescu.
Şi iată-ne, astăzi, că votul din Parlament pentru aprobarea propunerii impopulare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru desemnarea numitului Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE depinde într-o mare măsură de partidele fără ideologie UNPR şi UDFMR! Unele fără mamă şi fără tată când este să apere interesul naţional. Dacă pe maghiarii din România îi mai înţelegem şi ne-am obişnuit cu ei, UNPR-ul este chiar paralel cu interesul naţional. Cine se scuză, cazul generalului Gabriel Oprea, pentru votul de azi, mai mult se acuză!
Tocmai generalul trădător Gabriel Oprea, care-a sărit din barca scufundată a cabinetului Boc în corabia lui MeReU, incapabilă să treacă printr-o furtună cu moţiune de cenzură votată şi de aceia care-şi arogă (dez)interesul naţional ca presupus principiu al existenţei lor. Şi, după cum se ştie, cine-a trădat odată va mai trăda. Iar strânsura UNPR-istă, care-a mai înghiţit şi firimiturile din fostul Partid OTV, are la activ două trădări. Şi cum să nu ne aşteptăm şi la a treia trădare, care-ar fi a doua ţeapă luată de primul ministru Victor Ponta, după aceea cu ex-preşedintele PNL, Crin Antonescu!
Fiind un individ cu multe bube-n cap, şi deci şantajabil, Mihai Răzvan Ungureanu – fost membru supleant al CC al UTC până-n decembrie 1989 – nu putea fi decât preferatul autoritarilor Băsescu şi Iohannis.
Senatorul independent Valer Marian i-a pus vreo trei întrebări, dintre care ne permitem s-o reproducem pe prima: “De ce nu şi-a trecut în CV-ul său stufos, la limbi străine, şi limba ebraică (pe care o cunoaşte mai bine decât limba maghiară, pe care a trecut-o) ? Ar mai fi semne de întrebare referitoare la o posibilă apartenenţă a lui Mihai Răzvan Ungureanu la structuri masonice şi în legătură cu nişte întâmplări deochiate rău de tot, cu care l-ar şantaja SRI şi SIE!
Dacă ţara a încăput pe mâna unor asemenea oameni, precum Băsescu, Iohannis, Gabriel Oprea, de ce nu ar putea fi reşapat şi Mihai Răzvan Ungureanu? Unii cărora tot ce-i românesc le pute, după cum se constată, din păcate.
Ion Predoşanu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL