Editorial

Ca la noi, la nimeni / Raluca Turcan recunoaşte că PNL, cică, a fost… praf!

 | 25 aprilie 2017, 00:00 | 1 coment | 

Motto: “Există duşmani de moarte şi colegi de partid.” Konrad Adenauer
Autorul motto-ului de astăzi a condus Germania Federală, cea de Vest, timp de 9 ani, fiind Cancelar. Un român cu o biografie zbuciumată, ba prizonier dincolo de Cercul Polar al URSS, după ce în Primul Război Mondial fusese Erou decorat de Împăratul Franz Josef, a evadat şi a slujit doi ani ca şofer al lui Konrad Adenauer. Graţie eforturilor germanilor, a Planului Marschal a refăcut ţara. Îşi plătea benzina autoturismului cu bani din buzunar, iar dacă nemţii mâncau două ouă şi cinci cartofi pe săptămână, şi Cancelarul Germaniei de Vest, Konrad Adenauer, făcea la fel.
*
Dacă eu aş fi spus că actualul PNL a comis greşeli puteam fi acuzat de cine ştie ce interese. Scandalurile în PNL se înmulţesc şi, ca să lucrăm cu materialul clientului, vom folosi un citat din Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, pe care-o credem sinceră atunci când spune că PNL a fost praf şi că n-ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum. Tot domnia sa ne zice că PNL, în unele cazuri, nu ar fi fost mai “breaz” la guvernare decât cei care guvernează în prezent, a afirmat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, duminică, la Cluj, cu ocazia alegerilor conducerii judeţene.
“PNL are o mare provocare la alegerile interne din 17 iunie.(…) Din nefericire, la nivel naţional, deşi am avut rezultate foarte bune, în unele locuri, PNL a fost praf.(…) După acest praf de la alegerile parlamentare riscăm să nu înţelegem unde am greşit şi să repetăm greşelile în unele locuri.(…) Faceţi un mic exerciţiu dragi colegi şi gândiţi-vă: dacă am fi ajuns la guvernare cu acest partid care se zgâlţâie din toate încheieturile, credeţi oare, sincer, că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei care sunt acum? Mi-e teamă că, în unele locuri, nu. Şi asta pentru că am fost în trecut fără fermitate, fără consecvenţă, fără o direcţie egală asumată.(…) Am avut în trecut o cruntă lipsă de dialog între noi, o fractură în interior, între conducerile organizaţiilor judeţene şi baza celor mulţi”, a spus Raluca Turcan în faţa liberalilor clujeni.
A evocat şi că Brătienii se zvârcolesc în mormânt când văd ce a ajuns PNL. De scandalurile la vârf nu mai are rost să pomenim. Iată că şi la Iaşi un fost prefect liberal îi acuză pe alţi lideri liberali locali de nerespectarea statutului.
Ne mărginim să mai spunem că prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, le-a cerut, cu totul surprinzător, liderilor liberali de la centru să-şi declare afacerile pe care le au cu social-democraţii.
Pe mize mici, mai sunt dispute şi în alte partide. Mai ales la USR. Totuşi, nu vi se pare că problemele României, ale cetăţenilor săi sunt cu totul altele? Iar la anul se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 şi nimeni nu face nimic! Doar Guvernul Grindeanu are un Departament ce se ocupă de eveniment, dar probabil că n-a atras personalităţi importante şi nici fondurile nu-s mari.
Ion Predoșanu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Ca la noi, la nimeni / Raluca Turcan recunoaşte că PNL, cică, a fost… praf!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL