Editorial

Ca la noi, la nimeni – Salvaţi România, salvaţi Democraţia!

 | 20 decembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Aproape că nu-mi vine să cred cum o persoană, nu spun cine, dar persoană importantă, ia în derâdere votul popular. Şi, deşi nu cunoaşte bine limba română, stâlcind-o în repetate rânduri, pretinde că dacă un partid n-a câştigat alegerile parlamentare cu peste 50% ar fi, în viziunea domniei sale emise parcă dintr-o vizuină, că nu se bucură de votul popular!
Cetăţeanul despre care fac vorbire se crede buricul pământului, fiind întâiul om ajuns la cârma Coloniei numită încă România, la temelia căreia sapă cu sârg pentru slăbirea ei ca stat suveran. Se crede cel puţin Traian Băsescu, al cărui continuator în rele trece de mai bine de doi ani. Nu l-aş compara cu Nicolae Ceauşescu din respect pentru răposatul, un mare patriot, în vremea acestuia – deşi ne-a fost greu ca nivel de trai şi libertăţi cetăţeneşti – România măcar avea un cuvânt de spus în politica externă. Iar deşi politica externă intră şi în fişa postului său, aceasta, adică politica externă a României nu ajunge nici până la genunchiul broaştei!
Nu-i vorbă, sub „Guvernul meu” nu ne este mai bine. Sărăcia şi analfabetismul sunt la ele acasă, iar sinistra ministresă a (In)Justiţiei ne-a declarat că „în România drepturile omului sunt un lux!” Şi, săraca ţară continuă să fie cârmuită de incompetenţii şi iresponsabilii miniştri tehnocraţi numai cu numele. Cine ne garantează că votul liber exprimat la 11 decembrie 2016 va fi luat în seamă?
Însăşi expresia sper doar nefericită că nu trebuiau votaţi „penalii” îi aparţine. Chit că folosirea expresiei cu pricina dovedeşte dacă mai era nevoie o lipsă totală de democraţie şi de necunoaştere a limbii române creată de marele Poet naţional Mihai Eminescu. Chiar şi Ziua Naţională a României – 1 Decembrie – era dispreţuită de un fost primar de urbe importantă a României. Ei bine, la Palatul Cotroceni şi la parada militară de la Arcul de Triumf n-a fost invitat Primarul General al Bucureştilor, n-au fost agreaţi nici Liviu Dragnea, liderul PSD, şi Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat ca Preşedinte în funcţie al Senatului României, etichetaţi contrar protocolului şi limbajului de lemn puturos ca „penali”. În schimb, n-a lipsit Traian Băsescu, om cu multe dosare penale de-adevăratelea. Unele albite în vreme ce s-a dat undă verde de la Palatul Cotroceni!
Dacă s-a vrut constituirea unei majorităţi parlamentare contra-naturii – cu Noul PNL, USR (Uniunea Sabotaţi România, mai pe înţelesul tuturor!), cu PMP-ul lui Traian Băsescu, UDMR şi minorităţile naţionale alta decât cea maghiară, era musai să fie cooptat şi ALDE. Motiv pentru care fostul etichetat ca „penal” Călin Popescu Tăriceanu a fost invitat – pe ascuns!!! – la o consultare taman la Snagov. În fosta Vilă Lac 3 a regretatului Împuşcat Nicolae Ceauşescu. Cine l-a poftit pe liderul ALDE la consultări? Taman acela ce s-a declarat un „anticomunist privat”. Dacă se poate pricepe ceva din această bizară expresie!?
Astăzi se reuneşte Parlamentul nou ales, care nu va putea fi etichetat „Parlamentul meu”. Aşa cum s-ar fi dorit. A început electoratul să se trezească şi votul a fost clar pentru Salvarea României. În nici un caz nu mă refer la Uniunea Salvaţi România. Ea se va distruge singură. Mă refer la USR! România cea adevărată mai poate fi salvată. Cum cred că nici Democraţia n-a murit chiar de tot.
ION PREDOŞANU

Semnatura eletronica CertDigital

P.S. SOS! PERSOANELE CU HANDICAP! Cazul proastei legislaţii în privinţa asistenţei sociale a persoanelor cu handicap îmi era şi îmi este cunoscut. De vină sunt somnambulii din Parlamentul României ultimilor 27 de ani. Ieri, m-a sunat un om realmente disperat – Nicolae Totir, din Cătunele, judeţul Gorj. În 11 decembrie, deşi a căzut într-o duminică, persoanele cu handicap era obligatoriu să-şi primească pensia de handicap. Şi ieri a sunat la Târgu-Jiu şi secretara nu i-a răspuns. Evident, secretara nu are nicio vină. Vinovaţii sunt, cum spuneam, neisprăviţii de guvernanţi pretinşi tehnocraţi. Voi revenii asupra gravului subiect. (Ion Predoşanu)

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL