Editorial

Ca la noi, la nimeni / Victoria lui Iohannis MeReU împotriva întregului popor!

 | 01 iulie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Ziua de ieri a debutat cu o încărcătură politică grea. Parlamentarii erau chemaţi să-şi dea votul sau nu pentru validarea propunerii preşedintelui Klaus Iohannis de a fi director SIE taman acela care i-a fost slugă credincioasă ex-preşedintelui Traian Băsescu. Mai cunoscut pentru că a cedat Ungariei Moştenirea Gojdu fără să clipească.
Însă de luni, PSD anunţase că nu va participa la votul din plenul Parlamentului. Senatorului Crin Antonescu i-a venit mintea românului ce-a de pe urmă, revenindu-i conştiinţa acasă de unde fusese plecată cu sorcova. Cu toate acestea, până la ora 17.00, nu-şi înregistraseră prezenţa la şedinţa de validare a lui Ungureanu la şefia SIE nu mai puţin de 11 parlamentari ai PNL! Vreo cinci absentau, se pare, motivat. Iar ceilalţi riscau sancţiuni severe, dacă ar fi să ne luăm după declaraţia prim-vicepreşedintelui PNL, Ludovic Orban. Ciudată rău de tot a fost semnarea pe listele de prezenţă a doi deputaţi din Grupul PSD, Vasile Popeangă (Gorj) şi Florian Nicolae. Dar de ce să ne mai mirăm de unii ca deputatul de Gorj Vasile Popeangă, dacă tot trăim în epoca trădărilor. Şi a trădătorilor. Iar prim ministrul interimar Gabriel Oprea, cu strânsura lui numită UNPR, este cel mai clar dar şi cel mai cras exemplu de trădare exact a “interesului naţional” pe care-l clamează cu neruşinare atunci când vorbeşte de fapt, de interesele lui!!! De personaj demn de Caragiale, care nici măcar nu ştie când e la putere şi când în opoziţie.
De dimineaţă, Mihai Răzvan Ungureanu urma să fie audiat de Comisia parlamentară de control al Serviciului de Informaţii Externe, dar audierea n-a mai avut loc din lipsă de cvorum. Care aviz este, oricum, consultativ. Normal, preşedintele Camerei Deputaţilor – Valeriu Zgonea nu putea să lipsească, aşa cum n-a absentat nici Preşedintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor. Un om vertical, poate cel mai curajos dintre politicienii români de ieri şi de azi. În cuvântul său din cadrul dezbaterilor dinaintea votului pro sau contra Mihai Răzvan Ungureanu, Preşedintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, între altele, a declarat: “În momentul de faţă asistăm, în România, la recompunerea monopolului puterii de către actualul preşedinte, care doreşte în posturile cheie să îşi impună oamenii de încredere.”
Finalul imprevizibil l-a adus pe Senatorul PNL, Mihai Răzvan Ungureanu iar-şi în fruntea SIE. Cu 278 de voturi – unele liberale, altele UNPR-iste ori cumpărate -, şase împotrivă, iar cinci parlamentari nu au votat. Spre cinstea Domniei Sale, la momentul votului, Preşedintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu părăsise sala plenului. Deci nici preşedintele ALDE nu a votat.
Ion Predoşanu
P.S. Penibilă şi jenantă de-a dreptul a fost declaraţia preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, care proaspăt venit de la Budapesta a susţinut că “(…)pentru Mihai Răzvan Ungureanu aş veni şi din Lună”. Aşa-i cu lunaticii crescuţi ca şerpii la sân pe banii contribuabilului român(Ion Predoşanu)

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL