Elevii de la Economic învaţă despre discriminare

scoli (7)Elevii Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu au învăţat să spună „nu” discriminării şi asta datorită implicării unităţii şcolare în care învaţă într-un proiect. În acest program au ca parteneri Punctul de Egalitate de Şanse din Târgu-Jiu precum şi Inspectoratul Şcolar Gorj.

Proiectul „Spune NU discriminării!” este un proiect care are ca scop educarea elevilor în aşa fel încât să nu accepte discriminarea de niciun fel şi, la rândul lor, să nu discrimineze. În cadrul acestui proiect şi-au dat mâna Blocul Naţional Sindical – prin Punctul de Egalitate de Şanse din Târgu-Jiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj – prin inspectorul şcolar Camelia Bibere şi Colegiu Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu – prin profesorii Silvana Şorop, Liliana Oniga şi Petre Ciungu, directorul unităţii de învăţământ.

Pe durata acestui proiect, care a început în luna mai a acestui an, au avut loc mai multe prezentări despre discriminare. Proiectul a fost întrerupt pe parcursul vacanţei de vară şi continuă şi în anul şcolar 2010-2011, începând din această lună.

Concurs de postere

Temele prezentate elevilor ating generalităţi despre discriminare, felul acesteia, mizează pe informarea corectă a tinerilor, pe dreptul la o viaţă privată a fiecăruia şi, în luna mai a anului viitor – un concurs de postere realizate de elevi. Astfel, după ce au avut ocazia să participe la prezentări şi discuţii despre discriminare, felurile acesteia şi consecinţele pe care le poate avea asupra dezvoltării persoanelor, tinerii vor avea ocazia să îşi exprime, prin aceste desene, propria opinie despre acest fenomen care trebuie stopat sau măcar micşorat cât mai repede.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here