Elevii şi-au ales liderii la nivel naţional

400

Săptămâna trecută, reprezentanţi ai elevilor din întreaga ţara s-au întâlnit la Craiova pentru a-şi alege liderii la nivel naţional. În urma procesului electoral, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) a fost ales orădeanul Horia Oniţă.

În perioada 2-5 februarie 2015, oraşul Craiova a găzduit Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor. Evenimentul a fost organizat de Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor, prin Consiliul Județean al Elevilor Dolj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, al Ministerului Educaţiei și Cercetării Științifice (MECŞ), Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) şi al altori parteneri locali şi naţionali. Întâlnirea care a reunit peste 100 de elevi participanți în urma selecției naționale, președintele CJE alături de un delegat, venind din toate județele, a avut ca scop alegerea noului Președinte al Consiliului Național al Elevilor, a celor doi Secretari Executivi (al Departamentului de Educație și Comunicare și al Departamentului de Organizare Internă). În urma desfăşurării procesului electoral, orădeanul Horia Oniţă a fost ales în funcţia de președinte al Consiliului Național al Elevilor(preşedinte CJE BH), în timp ce Cătălin Zugravu va ocupa funcţia de secretar al Departamentului de Organizare Internă. Deși unic candidat al Departamentului de Educație și Comunicare (Relații Externe), Adunarea Generală CNE a avut majoritate negativă. În urma invalidării unicului candidat pentru postul de secretar executiv al departamentului de Educație și Comunicare (relații externe), Adunarea Generală a hotărât în unanimitate prelungirea mandatului lui Tudor Găitan cu 45 de zile, până la o viitoare Adunare Generală Extraordinară.

Obiective pentru noul mandat
În cea de-a treia zi a întâlnirii s-au desfășurat ateliere de lucru facilitate de membrii Biroului Executivi și seniori sau parteneri ai structurii. Printre ateliere se numără cel de Relații Externe, Organizare Interne, Politici de Tineret, Relații Internaționale privind Consiliul Național al Elevilor din Republica Moldova și OBESSU, structura reprezentativă a elevilor la nivel european, și Sistemul de Învățământ. Concluziile celor 5 ateliere se îndreaptă spre mai multe direcții, precum o vizibilitate și promovare mai mare în Consiliul Elevilor, continuarea campaniei de rebranding, sporirea materialelor vizuale, consolidarea relației cu partenerii și seniorii, asigurarea continuității în structură, soluționarea principalelor probleme cu care se confruntă elevii din România, lacunele din sistemul de învățământ preuniversitar, depolitizarea acestuia și menținerea consultării periodice cu actorii implicați în procesul educațional. Totodată, pentru acest mandat noul Birou Executiv și-a propus reactualizarea Regulamentului de Organizare și Funcționare, dar și a Regulamentului de Organizare Internă. Adunarea Generală și-a asumat realizarea demersurilor în ceea ce privește Consiliul de Administrație, Statutul Seniorului și Consiliul Elevilor Junior.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here