Elvira Șarapatin îi critică grav pe liberali! – “PNL dezinformează și minte că nu mai sunt bani de pensii și salarii”

Într-o declarație politică susținută în Parlament, deputatul PSD de Gorj, Elvira Șarapatin, critică Partidul Național Liberal pe care îl acuză că ar dezinforma populația.

“PNL dezinformează populația când spune că nu mai sunt bani de pensii și salarii. Deși, realitatea i-a contrazis de fiecare dată, cei de la PNL continuă să se contrazică, punându-se într-o situație ridicolă. PNL se contrazice și repetă întruna că nu mai sunt bani de pensii și salarii, în timp ce pensiile și salariile au crescut treptat, de când coaliția PSD-ALDE a preluat guvernarea, din ianuarie 2017. Nu înțeleg rațiunea politică de a înainta o moțiune pe Educație, săptămâna aceasta, pe Muncă, săptămâna trecută, adică exact în perioada în care au intrat în vigoare cele mai consistente majorări de salarii pe care le-a primit personalul din învățământ și din domeniul sanitar”, spune Elvira Șarapatin în cuprinsul declarației respective.“PNL sfidează regulile bunului simț și îi insultă pe români prin atitudinea și mesajul duplicitar pe care îl promovează. De ce spun aceste lucruri? Tocmai pentru că semnatarii moțiunii în care se critică salarizarea necorespunzătoare a cadrelor didactice și a celorlalte categorii de bugetari din România sunt chiar parlamentarii care au votat pentru tăierea cu 25% a acestor salarii în 2010 de către Guvernul Boc, în frunte cu doamna Raluca Turcan, un mare liberal care a dat sigla PDL pe cea a PNL”, a completat deputatul de Gorj.

Salariile cresc, crește și critica
Elvira Șarapatin susține că liberalii ar fi criticat în legătură cu noua legislație privind salarizarea din sistemul bugetar PSD-ul, exact atunci când creșteau lefurile fiecărui angajat. “Nu înțeleg comportamentul dumneavoastră. Când ați procedat corect, în 2010 când ați tăiat 25% din toate salariile din România sau acum când criticați majorările care s-au realizat în fiecare domeniu de activitate? Aștept un răspuns de la doamna Raluca Turcan, de la doamna Roberta Anastase, de la domnul Cezar Preda sau de la domnul Gheorghe Tinel, care critică acum măsurile de creștere a veniturilor românilor, iar în urmă cu exact 8 ani susțineau tăierea abuzivă a salariilor românilor în urma asumării răspunderii în Parlament de către guvernul condus de domnul Emil Boc. Instanțele de judecată au dat dreptate tuturor celor care au avut de suferit în urma acestei decizii iresponsabile și samavolnice. Să știți că românii știu adevărul și nu se lasă impresionați de atitudinea și discursul dumneavoastră perfid și dualist”, a mai spus Elvira Șarapatin.

Salariile dascălilor, mai mari cu 44%
Acesta susține că din momentul preluării guvernării de către coaliția PSD+ALDE, salariile cadrelor didactice au crescut, cu 44% în total. “Vreau să știți că atât eu, cât și colegii mei din Parlament și Guvern ne-am respectat promisiunea din campania electorală de a majora substanțial salariile medicilor și profesorilor, astfel încât aceștia să nu mai plece din țară și să ofere servicii de calitate în sănătate și educație. PNL se face de râs în postura de lider al Opoziției prin modul superficial în care l-a combătut pe ministrul Muncii, dând citate inexacte și făcând confuzie între acte normative distincte. PNL a amestecat laolaltă declarații ale ministrului Muncii făcute în contexte diferite, pe de o parte despre Codul Fiscal, iar pe de altă parte despre Legea salarizării unitare. PNL încă nu înțelege că sunt acte normative total diferite, emise de ministere diferite”, a conchis deputatul de Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here