Emil Grigore (Spital Novaci): „Avem nevoie de anestezist ca de aer”

Spitalul Orășenesc Novaci a reușit să atragă noi cadre medicale, însă managerul Emil Grigore spune că unitatea sanitară are urgentă nevoie de un an anestezist. La ora actuală, la acest spital activează trei anesteziști cu jumătate de normă.

Încă de când a venit la conducerea Spitalului Orășenesc Novaci, managerul Emil Grigore și-a propus ca unitatea sanitară de la poalele muntelui să fie una model. Pe lângă lucrările de modernizare, Spitalul Novaci a beneficiat și de investiții în aparatură, punându-se accent, însă, și pe îmbunătățirea condițiilor hoteliere. S-a încercat și s-a reușit atragerea de noi cadre medicale. „Avem pe urgențe un medic nou, Anida Ţiblea, iar pe Recuperare Medicală ne vine dr. Angela Minodora Albu. După cum știți, de anul viitor ni se alătură și un medic neurolog, Ilariana Tabacu”, confirmă managerul Emil Grigore.
Cu toate acestea, Spitalul Orășenesc Novaci încă mai are nevoie de medici. „Avem nevoie de anestezist ca de aer. Am scos la concurs postul și îl vom scoate din nou. La ora actuală avem 3 anesteziști cu jumătate de normă”, subliniază Emil Grigore, managerul Spitalului Orășnesc Novaci. Trebuie precizat faptul că Spitalul Orășenesc Novaci este spital general, care asigură asistenţa medicală a unui număr de aproximativ 63.000 locuitori din oraşul Novaci şi șapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti Ciocadia, Bumbeşti Piţic, Crasna, Polovragi, Roşia de Amaradia. Luând în considerare dezvoltarea şi extinderea staţiunii Rânca, circulaţia intensă a turiştilor pe DN 67C – Transalpina, şosea care face legătura Olteniei cu Ardealul, Spitalul Orăşenesc Novaci este pregătit să facă faţă noilor provocări generate de eventualele situaţii de urgenţă.
Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here