Exerciţiu Salvaspeo în Avenul Cartianu

Serviciul Public Județean Salvamont -Salvaspeo Gorj va organiza în perioada 19-21 iunie 2015  EXERCIȚIUL SALVASPEO AVENUL CARTIANU în masivul Vâlcan, în colaborare cu Serviciile Publice Salvamont-Salvaspeo  Hunedoara și Cluj și cu participarea unei echipe de salvare speologică din Serbia.

Scopul exerciţiului organizat de Salvamont Gorj este de omogenizare a tehnicilor salvaspeo și crearea de legături și metodologii de lucru comune în vederea colaborării interjudețene în cazul unor accidente cu grad ridicat de dificultate sau cu victime multiple. Obiectivele exercițiului constau în coordonarea comună a acțiunii din momentul pre-alertei până la încheierea misiunii, instalarea punctului de comandă exterior și a celor de comandă interioare, gestionarea corectă și eficientă a resurselor umane și materiale, evaluarea și managementul riscurilor în zona de subteran și în exterior, instalarea bivuacului de prim ajutor subteran, echiparea avenului pentru salvări subterane, realizarea dezobstrucțiilor necesare pentru evacuare, testarea de noi echipamente de transport accidentați și de radiocomunicații subterane, evacuarea unuia sau mai multor accidentați din sectoarele cuprinse între cotele minus 110 m și minus 140 m, proceduri de transfer al accidentaților către echipajele salvamont, respectiv SMURD/Ambulanță, testarea echipamentelor de radiocomunicații și TETRA în teren variat montan, discuții în vederea stabilirii unor concluzii și a unor obiective viitoare.

Programul exerciţiului salvaspeo
Potrivit conducerii Salvamont, programul exerciţiului salvaspeo este următorul: vineri 19 iunie, 17.00 – 22.00, Sosirea participanţilor, înscrierea, şedinţa tehnică; sâmbătă 20 iunie, 8.00 – 20.00, derularea exerciţiului; 21.00 – 22.00, Bilanţ; Duminică – 10.00 – 12.00 inventar, spălarea echipamentelor.
Tabăra de bază se va organiza prin autogospodărire individuală sau colectivă pe fiecare echipă la altitudinea de 1378 m, în punctul cu coordonatele GPS: N 45.30065 ° , E 023.29909° .
Număr estimativ de participanţi: 40 de persoane. Condiţii de participare: Cunoştinţe la nivel de minim TSA1, asigurare de accident individuală, adeverinţă medicală şi fişa de instructaj SSM. Responsabili exerciţiu: director coordonator – Cornoiu Sabin – Gorj, consilier Tehnic – Frățilă Gheorghe – Cluj; consilier Tehnic – Sopincean Adrian – Hunedoara şi consilier Tehnic – Sopincean Mihaela- Hunedoara.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here