Expoziţia de maşini din Piaţa Prefecturii face loc mitingului PNL

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat, ieri, că formaţiunea pe care o conduce va organiza, vineri, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, un miting pentru susţinerea moţiunii de cenzură. La acţiune şi-ar fi anunţat participarea aproximativ 500 de persoane, mitingul urmând să se desfăşoare pe perioada a trei ore. Acţiunea nu primise ieri la orele amiezii avizul Primăriei Târgu-Jiu, chiar primarul municipiului, Florin Cârciumaru, având dubii că mitingul se va aproba, deoarece în Piaţa Prefecturii se desfăşoară o expoziţie de maşini.

“Am primit solicitare de la PNL pentru organizarea unui miting vineri de la orele 11.00 la 14.00. Astăzi(n.r. miercuri la ora 12.00)se vor întâlni cei din Comisie, vor discuta şi cei care decid sunt membrii comisiei. Trebuie să ţină cont că în această perioadă, după un program bine stabilit de Camera de Comerţ, avem şi o expoziţie auto în Piaţa Prefecturii. Cei care fac parte din comisie răspund şi de ordinea publică şi de asigurarea condiţiilor pentru ca mitingul să se desfăşoare în condiţii civilizate. Tot comisia trebuie să găsească o locaţie, de comun acord cu reprezentanţii PNL, ca să nu creadă că avem ceva cu ei în caz că nu vor primi aviz pentru Piaţa Prefecturii. Pentru un asemenea miting şi pentru asemenea evenimente, cuvântul cel mai mare de spus îl are Jandarmeria”, declarase, ieri dimineaţă, Florin Cârciumaru. La ora 13.00, ieri, comisia a dat însă un aviz favorabil. “Comisia constituită în temeiul Legii nr. 60/1991 a dat aviz favorabil în vederea desfășurării mitingului organizat de PNL Gorj. Acesta va avea loc în data de 12 iunie, în intervalul orar 11.00-14.00, în Piața Prefecturii, cu participarea a 500 de persoane. Scopul mitingului este susținerea moțiunii de cenzură”, a transmis Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.
Mitingul liberalilor are legătură şi cu refuzul primului ministru de a respecta hotărârile definitive şi irevocabile în câteva judeţe ale ţării în care trebuia să organizeze, conform legii, alegeri parţiale, a mai spus Vâlceanu. În Gorj ar trebui să se organizeze alegeri parţiale la Stăneşti, locul în care Consiliul Local a fost dizolvat de instanţă. Hotărârea nu este încă definitivă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here