Festivalul „Domnica Trop”, la a treia ediţie

O nouă ediţie a Festivalului Copiilor „Domnica Trop” se va desfăşura peste mai puţin de două săptămâni la Rovinari. Cei care doresc să participe la acest festival trebuie să ştie că înscrierile au început deja şi se vor finaliza în cursul zilei de 8 septembrie.

Duminică, 12 octombrie, la Rovinari, va fi organizată cea de-a treia ediţie a Festivalului „Domnica Trop”, competiţie folclorică rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. „Acest eveniment se va desfăşura la Rovinari deoarece acolo am găsit înţelegerea necesară, atât la domnul primar Dorin Filip cât şi la Consiliul Local. Nu este o sumă deosebit de mare; este o sumă care să ne sprijine pe noi să acordăm nişte premii copiilor. Avem  Marele Premiu cu 250 lei, Premiul I – 200 lei, Premiul II – 150 lei,  Premiul III – 100 lei şi premiile speciale cu 50 lei. Toţi copiii vor primi, ca de obicei, câte un colet cu CD-uri, cu DVD-uri şi cu nişte cărţi puse la dispoziţie de Muzeul Judeţean”, a declarat Dorin Brozbă, realizatorul festivalului. Acesta a mai precizat că şi anul acesta preşedintele juriului va fi tot interpreta de muzică populară, Nina Predescu. Bineînţeles că de la festivalul ce-i poartă numele nu va lipsi nici celebra Domnica Trop, „muma cântecului autentic mehedinţean”, cea căruia anul trecut i-a fost acordat titlul de „Tezaur uman viu”. „Bucuria noastră este că va veni chiar mama Domnica Trop. Deşi este într-o stare de sănătate precară, şi-a dat consimţământul că va fi prezentă şi de această dată la Rovinari. Ba mai mult, chiar şi doamna Nina Predescu, strălucita mesageră a cântecului popular mehedinţean, va veni şi dânsa, va susţine un recital deosebit împreună cu mama Domnica Trop. Am considerat că doamna Nina Predescu este cea mai îndreptăţită să fie şi preşedintele juriului, aşa cum a fost şi anul trecut”, a mai spus Dorin Brozbă.

Înscrieri până pe 8 octombrie
Înscrierile pentru acest festival au început pe data de 25 septembrie şi se vor încheia în dimineaţa zilei de 8 octombrie. Copiii se pot înscrie la Biroul de Relaţii cu Publicul al Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din 996948_649200111768701_1241937372_nTârgu-Jiu şi la Casa de Cultură a oraşului Rovinari, în clădirea primăriei, la etajul al doilea. Concurenţii din alte localităţi pot solicita înscrierea pe e-mail-ul: bdmediaa@yahoo.com. În cadrul festivalului, concurenţii vor trebui să interpreteze o doină live (maxim două strofe) şi un cântec la alegere cu negativ (maxim 4 minute). „Înscrierile au început deja şi se vor termina pe data de 8 octombrie, când noi sperăm să avem în jur de 30 de copii. Deja avem 8 copii înscrişi. Spre bucuria noastră avem copii înscrişi şi din alte părţi ale ţării; avem din Balş, din Slatina şi din Haţeg. Am fost solicitaţi şi de alţi copii, din alte zone ale ţării, de la Arad, de la Deva, chiar şi din Cluj, dar posibilităţile noastre materiale sunt foarte mici, copiilor trebuie să le asigurăm nişte condiţii deosebite, cazare, mâncare, etc.. Sperăm ca în anii viitori forurile culturale judeţene şi alţi sponsori cu dare de mână să realizeze în condiţii mult mai bune acest festival, mă refer la partea materială, şi sperăm să fim sprijiniţi şi de artiştii Gorjului”, a mai declarat Dorin Brozbă.

Regal folcloric
10629581_864010610287649_1803770101333964293_nOrganizatorii promit că şi anul acesta festivalul va fi un adevărat regal folcloric. Pe lângă concurenţi, pe scenă vor mai urca Domnica Trop şi Nina Predescu, care vor susţine un recital extraordinar, dar şi alţi artişti cunoscuţi ai Gorjului: Maria Corlan Mischie, Neluţu Trandafir, Laura Drăguţ, Constantin Logofetescu, Amelia Cârciu, Alina Pleşu, Roxana Croitoru, Luiza Ciudin, Yasmine Polacek, Anca Burlan, Bianca Sârbu şi Diana Pilea. Cea de-a treia ediţie a Festivalului Copiilor „Domnica Trop” este organizată de Primăria şi Consiliul Local Rovinari, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”, Casa de Cultură a oraşului Rovinari şi Asociaţia Culturală „Doruleţ din România”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here