Fiul lui Ișfan a obținut cel mai mare punctaj din Gorj, la Olimpiada Națională de Fizică

Elevii care au reprezentat Gorjul la la Olimpiada Națională de Fizică, care s-a desfășurat în perioada 24-28 aprilie, la Târgu-Jiu, au obținut rezultate care fac cinste județului. Trei concurenți au obținut medalii de aur și cinci de bronz, fiind acordate și două diplome de onoare.

La clasa a VI-a, Alexandru Ștefan Ișfan, elev al Colegiului Național Tudor Vladimirescu, din Târgu-Jiu, a obținut premiul II, la nivel național, oferit de Ministerul Educației Naționale, dar și o medalie de aur acordată de Societatea Română de Fizică. Cu 44 de puncte, târgujianul a fost la egalitate cu un elev de clasa a VI-a, din Piatra Neamț, premiul I fiind acordat unui tânăr din Timișoara.

Vezi aici rezultatele finale!

A doua medalie de aur a fost acordată, în Gorj, la categoria ”clasa a VII-a”, unui elev de la Școala Gimnazială Alexandru Ștefulescu. Denis Covei a obținut mențiune, cu 31,62 puncte. A treia medalie de aur a fost oferită de Societatea Română de Fizică unui elev în clasa a IX-a, de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu. Vlad Ioan Țîr a totalizat 42, 50 puncte, pentru care a primit ”mențiune”.  Detalii în ediția de mâine! (L.F.)

3 COMENTARII

  1. În familia Ișvan se respectă dictonul „fiecare copil este dator să-și „depășească părinții”. Felicitări și succes pe mai departe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here