Fluerătoru rămâne în libertate

Magistrații au luat, vineri, prima hotărâre în dosarul în care judecătorul delegat cu executarea din cadrul Tribunalului Gorj a cerut „revocarea sau anularea suspendării executării pedepsei” în cazul lui Cristea Fluerătoru. Instanța a decis ca fostul sindicalist să rămână în libertate, contopind toate pedepsele primite până acum într-o condamnare la închisoare cu suspendare. Judecătorii au stabilit și o serie de măsuri pe care acesta va trebui să le respecte în perioada de încercare. Hotărârea nu este definitivă.
„Admite sesizarea judecătorului delegat cu executarea din cadrul Tribunalului Gorj, privind pe condamnatul intimat Fluerătoru Cristea. (…) Contopeşte pedepsele cu închisoarea stabilite în pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de trei ani. La pedeapsa rezultantă de trei ani închisoare adaugă pedeapsa rezultantă a amenzii, de 3.000 lei, urmând ca intimatul Fluerătoru Cristea să execute pedeapsa de trei ani de închisoare, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de trei ani. (…) Deduce din pedeapsa aplicată de 3 ani închisoare durata reţinerii şi arestării preventive de la 17.07.2013 la 19.12.2013. Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 3 ani închisoare. Stabileşte termen de încercare de 8 ani, compus din cuantumul pedepsei de 3 ani şi un interval de 5 ani, stabilit de instanţă. Pune în vedere inculpatului să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. (…) Constată că intimatul Fluerătoru Cristea a achitat amenda penală de 4000 lei. (…) Constată că intimatul Fluerătoru Cristea a finalizat orele de muncă în folosul comunităţii. Menţine dispoziţiile privind latura civilă din cele două sentinţe. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, a stabilit instanța.
Cristea Fluerătoru are două condamnări la închisoare cu suspendare și este judecat într-un alt dosar de evaziune fiscală.
Fluerătoru a fost inculpat în dosarul supranumit ”Lotul Fluerătoru”, care vizează modul în care a fost făcută modernizarea drumului Ştiucani-Ploştina.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here