Frații Neagoe, doi elevi de excepție la Liceul de Arte din Târgu-Jiu

Doi frați din Târgu-Jiu, elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” au reușit să obțină, în primul semestru, rezultate școlare de care orice părinte ar fi mândru. Reprezentanții instituției de învățământ au realizat și un top în funcție de medii. În timp ce Maria Neagoe, elevă în clasa a VII-a, la 12 ani se află pe primul loc în clasamentul întocmit la nivel gimnazial, cu 10 pe linie, fratele său, Emilian Daniel, elev în clasa a X-a, este pe locul doi, cu media 9.91. Cei doi se remarcă și prin talentul lor, dovadă fiind premiile obținute la concursurile de pian. ”Am muncit foarte mult, eu nu am timp liber să mă joc sau să stau la televizor. Muncesc foarte mult și la școală. Acum încep și concursurile la pian, sper să fie bine. Învăț tot ce e posibil, tot ce îmi dau profesorii. Nu există un secret. Am participat la nouă concursuri internaționale și am avut rezultate foarte bune, premiul I. Am participat și la concursuri naționale, la olimpiade. Trei-patru ore pe zi iau lecții de pian, la școală, acasă nu am pian, vin și studiez la școală. Vreau să fiu profesoară de pian. Când studiez sunt concentrată să nu greșesc, să fac tot ce scrie în partitură. Nu avem pe nimeni în familie care să cânte la pian, dar sunt talentați la muzică. Prima dată a început fratele meu să cânte la pian și am încercat și eu”, a declarat Maria Neagoe, pentru Gorjeanul.

”În viață avem nevoie cam de toate domeniile”
Profesorii susțin că părinții au un rol deosebit de important. ”Maria a spus că nu are niciun secret. Are un secret. Are niște părinți extraordinari, cu care colaborez foarte bine și care le organizează timpul foarte bine. Cu mine, la școală, sunt câteva ceasuri, dar acasă este foarte important să fie cineva care să-i îndrume și să le sistematizeze materia, inclusiv cea de la cultură generală, pentru că acești copii au performanțe și la cultura generală, ceea ce nu este de neglijat, pentru că muzica, cât ar fi ea de frumoasă, este totuși un domeniu relativ. În viață avem nevoie cam de toate domeniile. Deși ne axăm în mod deosebit pe muzică, pe studiul muzicii care nici el nu este ușor, nu este simplu, ne trebuie timpul judicios împărțit și aici colaborarea cu părinții este vitală. Fratele Mariei a avut cam aceleași performanțe până prin clasa a VIII-a. Acum este în clasa a X-a, nu-i place să cânte, să vorbească, adică să se arate în public, de aceea a și spus că el ar îndrăgi mai mult aspectul teoretic al muzicii, ne orientăm spre compoziție, muzicologie, deja din clasa a IX-a a obținut două premii, III, foarte valoroase și din punct de vedere al ineditului în liceul nostru de muzică, premiul III la Concursul Național Giuleanu, anul trecut, în martie, la Liceul de Muzică din București, la George Enescu și premiul III la etapa națională a olimpiadei de științe teoretice. Rămâne și el un foarte bun pianist, pentru că chiar și compozitor fiind, pianul va trebui foarte mult, este obligatoriu studiul pianului la absolut orice secție de muzicologie. Talentați sunt toți copiii, foarte mult depinde de părinți, de profesori, depinde de dorința lor”, a declarat Mihaela Sanda Popescu, profesor de pian la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”. Mama celor doi elevi este învățătoare, iar tatăl inginer.
Reprezentanții Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” au realizat, recent, un top al celor mai buni elevi. Pe primul loc se află Maria Gugu, elevă în clasa a XI-a, care a obținut media 10. Fiica fostului director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu și a actriței Rodica Negrescu a participat la mai multe concursuri de talente din România, reușind să impresioneze juriul, de fiecare dată, cu vocea sa. Pe locul doi în top se află Emilian Daniel Neagoe, elev în clasa a X-a, cu media 9.91, acesta fiind urmat de Denisa Burci, elevă de clasa a XII-a, care a obținut media 9.85. Situația a fost întocmită de coordonatorul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității, profesorul Eugenia Liliana Ștefănescu. O altă listă a fost întocmită la nivel gimnazial, unde doi elevi au obținut media 10 pe primul semestru: Levi Tulpan (clasa a VI-a) și Maria Diana Neagoe, sora lui Emilian.
Loredana Fîciu

2 COMENTARII

  1. Felicitari, dar adevarata valoare se vede in liceu unde premiile I se obtin foarte greu, comisiile fiind foarte exigente.
    Cat priveste diplomele obtinute nu-ti vor folosi in viitor daca doresti sa urmezi o facultate de top de muzica, acolo vei sustine mai multe examene unde concurenta si exigenta este foarte mare.Singura facultate la care poti sa intri pe baza unui concurs national la care ai obtinut premiul I, II sau III in clasa a XII-a este facultatea de muzica de la Timisoara.
    Mult succes in viitor, daca nu te razgandesti cum au facut-o multi inaintea ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here