Gânduri de martie -Meditaţii-

635

Străbătând în trecut vremurile care au fost, ne oprim la 6 martie 1945 când a fost instaurat guvernul Dr. Petru Groza.
A fost bine? A fost rău?
A fost o consecinţă firească a trădării “Aliaţilor” care conform repartiţiei geopolitice a lui Churchill de la Yalta, România a căzut în spaţiul sovietic.
Menţionez că datorită numirii lui Groza ca Prim Ministru, Stalin a recunoscut Ardealul ca pământ românesc.
Victor Hugo spunea: “Există meditaţii în care dacă te afunzi îţi trebuie timp ca să ieşi la suprafaţă”.
Astfel comparând anul 1945 cu 2017, observăm că şi acum România e pândită de mari primejdii.
Intrarea României în NATO a fost un fapt benefic însă intrarea în UE pe care am salutat-o toţi românii în 2007, trebuie să recunoaştem că a fost o păcăleală mare, intrarea fiind condiţionată de omorârea zestrei industriale, financiare şi comerciale a României care a rămas o “masă goală”, iar acum România e tratată ca o colonie de marginea imperiului precum a fost tratată Dacia în anul 271 când a fost părăsită de Aurelian, lăsând-o pe mâna barbarilor.
Cu deosebirea că acum am rămas descoperiţi de orice putere economică, am fost goliţi de o industrie care aşeza România printre primele ţări de industrie medie din Europa. Şi acum vor să ne arunce ca pe o măsea stricată după ce ne-a adus economic la nivelul anului 1700. Înfiinţarea UE a avut loc la 25 martie 1957, când s-a semnat: “Tratatul de la Roma” în frunte cu 12 părinţi fondatori, primul preşedinte al comisiei europene fiind Walter Holstein, cel care în 1938 negocia (ce coincidenţă) tot la Roma cu regimul Musolini, viitorul Europei Postbelice, unde Germania s-ar confunda (sperau ei) cu Europa.
Comisia europeană a decretat puteri depline şi nelimitate pentru toate deciziile ducând la subjugarea economică a estului şi acum ne paşte primejdia luării unei decizii ca UE să se împartă în ţări de gradul 1 şi de gradul 2.
Pe 8 martie 2017, parlamentul României a dat o declaraţie care proclamă dreptul poporului român la condiţii egale de tratament în cadrul UE. (Având în vedere că la 25 martie curent, tot la Roma va avea loc o conferinţă privind crearea unei Europe cu 2 viteze).
Deci am fost păcăliţi, lăsându-ne fără Bankorex, fără Reşiţa, fără calea ferată spre Vâlcea, şi fără terminarea canalului Dunăre-Bucureşti.
La noi în ţară Guvernul Grindeanu a fost sabotat de către preşedintele Iohanis, tergiversandu-se numirea unui premier, iar apoi aprobarea bugetului şi alte atacuri mârşave pentru că tot dreapta românească să acuze guvernul PSD că nu şi-ar îndeplini promisiunile.
Menţionez că acest guvern ales în mod legal la 11 decembrie 2016 a avut cele mai uriaşe piedici, în primul rând, din partea şefului statului care s-a pus în fruntea manifestanţilor din Piaţă Victoria spunând că guvernul este o “gaşcă de penali”. În toată istoria modernă a României nu s-au întâmplat asemenea manifestații, cele din Victoria luând o turnură chiar fascistă care să împiedice guvernul să lucreze în linişte.
În plus de asta guvernul PSD, prin ministrul Justiţiei a căutat să reformeze justiţia punând de acord codul penal cu prevederile Curţii Constituţionale.
O altă ciumă au fost arestările făcute de DNA care au devenit cel mai sigur agent electoral al dreptei româneşti şi al lui Iohanis care a săvârşit sute de arestări, iar cei supuşi torturii fizice şi morale săvârşite de procurorii DNA au devenit denunţătorii foştilor colegi. O declaraţie a departamentului de stat american confirmă neregulile DNA-ului dând exemplu două cazuri de cercetări ilegale.
În acest început de martie poporul român îşi pune speranţa în bună credinţă a guvernului PSD şi a unei bune părţi a opoziţiei care a devenit conştientă de fătul că pentru salvarea României trebuie să existe un consens între putere şi opoziţie.
Dă Doamne că delegaţia română să se întoarcă cu rezultate benefice pentru România şi să existe o împăcare între prezidenţia ţării şi guvernul ales de popor, astfel că odată cu Paştele ce se apropie să crească speranţa în români într-un viitor mai bun, într-un viitor normal.
Gh.Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here