Gârjoabă l-a băgat pe Graure în gura lui Condescu

deschidereDirectorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic(CE) Turceni, Corneliu Gârjoabă, a găsit cea mai bună metodă să se spele pe mâini de problema cu sindicatele, relatată în numărul trecut de Gorjeanul, şi să rămână slujbaş fidel pentru sindicalistul Marin Condescu. Şi astfel Gârjoabă, incredibil de abil, deşi şef de Resurse Umane al unităţii energetice, nu şi-a pus semnătura pe documentele de chemare în instanţă a celor trei sindicate, asta în condiţiile în care demersul în cauză a fost iniţiat chiar de el. Convins că acţiunea în instanţă îl va înfuria pe Condescu, Gârjoabă a dat astfel foc fitilului şi s-a ascuns bine după paravan, fiind protejat în cazul vreunul reproş ascuţit de-al sindicalistului-şef, menit să-l detroneze chiar din funcţie.

Deşi mulţi spun că nu pare un strateg, ca să nu spunem că nu are faţă de aşa ceva, Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane al CE Turceni, a jucat la cacealma şi pare că a şi câştigat. A reuşit astfel să îl convingă pe directorul general, Octavian Graure, că trebuie să ia măsuri în cazul acordării beneficiilor financiare de 6,5 la mie pentru cele trei sindicate din unitate, Sindicatul Energia Turceni, Sindicatul CE Turceni şi Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni, pe motiv că acordarea banilor este ilegală. “Legalistul” dintr-o dată, Gârjoabă, s-a dovedit astfel destul de perspicace, şi-a expus şeful furiei generale, în timp ce el şi-a luat măsuri de precauţie şi s-a poziţionat departe de “explozie” sau, mai bine zis, de Marin Condescu. Astfel, de pe cererea de chemare în judecată înaintată de CE Turceni, Tribunalului Gorj, şi de pe documentele însoţitoare, semnătura lui Gârjoabă lipseşte cu desăvârşire. Semnează însă ca primarul ,,generalul” Graure, jurista-şefa Maria Pecingină Bârsan Mladin, şi un subaltern de-al lui Gârjoabă, băgat la înaintare de şeful de Resurse Umane.

Stegărescu, ţap ispăşitor?!

Dan Stegărescu, şeful de Serviciu de la Resurse Umane, a fost cel care şi-a pus patalamaua pe documentul care l-a înfierat pe Condescu în asemenea hal că încât a făcut o şedinţă extinsă la Târgu-Jiu, miercuri, cu sindicaliştii. Stegărescu a semnat pentru Gârjoabă care a avut sclipirea de inteligenţă de a nu-şi arunca în aer scaunul de director de Resurse Umane. Din câte se vede a reuşit, la ghilotină intrând însă Graure şi încă cineva, jurista-şefă.

Cu cine joacă Graure?!

Ca urmare a acestei stări de fapt din CET, nimeni nu mai înţelege unde se poziţionează acum directorul Octavian Graure în isteria generală declanşată de procesul cu sindicatele din Turceni şi mai exact cu subalternii lui Condescu. Contactat telefonic, Graure, aflat joi după-amiaza la Ministerul Economiei, a menţionat că nu poate vorbi fiind în şedinţă. După şedinţă, acesta nu a mai răspuns însă la telefon. Ne întrebăm totuşi ce se întâmplă la CE Turceni? Cu cine joacă Graure sau poate mai bine care este jocul făcut cu PDL-ul, Condescu şi sindicaliştii şi dacă are curajul să continue acţiunea în instanţă. Ne întrebăm, însă, în final, dacă va lua vreo măsură cu subalternul său, Corneliu Gârjoabă, care s-a spălat pe mâni de problema CE Turceni vs. Sindicate, tranşată acum în instanţă.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here