Gorjeanul acuzat de furt în Italia, arestat preventiv

Tânărul de 23 din comuna Samarinești, care a fost reținut, joi seara, de polițiștii gorjeni, a rămas în arest după cele 24 de ore. Curtea de Apel Craiova a dispus măsura preventivă. ”Admite propunerea. Dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate, pe o durată de 15 zile, până la data de 10 noiembrie 2017, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare. Fixează termen pentru prezentarea mandatului european de arestare, tradus în limba română, la data de 10 noiembrie 2017. Cu contestaţie”, a decis instanța din Bănie. Iulian Mihai era căutat de autoritățile din Italia, fiind acuzat de comiterea unor furturi în străinătate. ”Polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au identificat un tânăr de 23 de ani, din comuna Samarineşti, care poseda mandat de arestare în vederea extrădării, emis de autorităţile italiene, pentru infracțiunea de furt”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Potrivit reprezentanților Poliției Române, ”în urma cooperării dintre polițiștii români, italieni, germani și suedezi a fost destructurată o grupare infracțională transfrontalieră specializată în furturi de panouri fotovoltaice de pe teritoriul Italiei”. Printre suspecți se află și tânărul din Samarinești.
”În perioada 23 – 27 octombrie, polițiști din cadrul I.P.J. Mehedinți și I.P.J. Gorj, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în colaborare cu autoritățile judiciare italiene, au investigat activitatea ilicită a unei grupări infracționale transfrontaliere bănuite de furturi de panouri fotovoltaice din Italia. Bunurile provenite din activitatea ilicită, derulată în perioada 2016-2017, ar fi fost valorificate în România, prejudiciul cauzat fiind de peste 300.000 euro. În urma schimbului de date operative între autoritățile române și italiene au fost puse în aplicare șapte mandate europene de arestare emise pe numele unor cetățeni români cu domiciliul pe raza județelor Mehedinți și Gorj și patru mandate de percheziție domiciliară în baza cererii de asistență judiciară internațională.
În urma celor patru percheziții efectuate în Mehedinți, la data de 25 octombrie, polițiștii au depistat și ridicat mai multe bunuri despre care există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din furturi comise pe teritoriul Italiei sau al altor state membre ale Uniunii Europene. Au fost reținute patru persoane, urmând ca acestea să fie prezentate în vederea predării către autoritățile italiene.
În urma exploatării cu operativitate a datelor și informațiilor obținute de autoritățile române, pe teritoriul Italiei și Germaniei au fost depistate și reținute alte două persoane, iar o a treia persoană a fost arestată pe teritoriul Suediei”, se precizează într-un comunicat de presă al IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here