Gorjenii, aşteptaţi la scăldat la mai multe ştranduri şi piscine

O parte din ştrandurile existente pe raza judeţului nostru şi-au deschis porţile, începând din acest week-end. Preţurile sunt încă promoţionale, iar distracţia este la cote maxime, proprietarii ştrandurilor dându-şi silinţa să se ridice la nivelul aşteptărilor clienţilor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj monitorizează permanent apa din bazinele de înot.

Din evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj rezultă că, la nivelul judeţului nostru, anul trecut, au fost autorizate din punct de vedere sanitar 18 ştranduri şi piscine de folosinţă publică. Ele funcţionau în localităţi precum: Târgu-Jiu (5), localizate în Parcul Central (2), strada Crângului, strada Dumbrava, Baza sportivă; Turcineşti (1); Drăguţeşti(1); Rovinari (1); Motru (1); Ţicleni(2); Arcani(1);   Turceni –Murgeşti (1); Târgu Cărbuneşti (1); Bârseşti(1); Bumbeşti Jiu-Vişina (1); Săcelu-2 –bazine termale, piscină. Apa din bazinele de înot este monitorizată în permanenţă de specialiştii DSP Gorj.
Prin Serviciul de supraveghere a stării de sănătate – birou igiena mediului şi Serviciul de control în sănătate publică din cadrul DSP Gorj se monitorizează, în sezonul estival, calitatea apei din bazinele de înot. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că „se verifică: Respectarea normelor igienico-sanitare de funcţionare conform OMS 119/2014 şi se recoltează probe de apă; se verifică dacă unitatea este autorizată sanitar; verificarea execuţiei bazinelor de înot conform normelor igienico-sanitare; ambianţa termică, ventilaţia naturală şi artificială şi iluminatul, bazinelor acoperite vor fi asigurate în aşa fel încât să se evite îmbolnăvirea şi accidentările celor care le folosesc; parametrii determinaţi din apa bazinului de înot în cadrul controalelor analitice prin analize de laborator microbiologice şi fizico-chimice şi anume: a) limpezime b) concentraţia clorului rezidual liber în bazinele de înot/piscine acoperite trebuie să fie între 0,5 şi 1 mg/l, iar în bazinele/piscinele descoperite între 0,5 mg/l şi 1,5 mg/l; c) pH între 7,2 şi 8,2; d) indicatori microbiologici: număr total de colonii ce se dezvoltă la 37 grade Celsius, bacterii coliforme, Escherichia coli, enterococi, Pseudomonas aeruginosa; verficarea documentelor de autocontrol”.
Administratorii băilor publice, ai bazinelor de înot şi piscinelor trebuie să deţină registre în care vor fi înscrise rezultatele buletinelor de analiză a apei, concentraţiilor clorului rezidual liber, periodicitatea de primenire a apei şi de dezinfecţie a bazinelor, precum şi modalitatea de dezinfecţie a bazinelor, inclusiv substanţele dezinfectante folosite.

S-a dat startul distracţiei estivale
În acest week-end, dar şi în prima zi a săptămânii în curs, mai multe ştranduri din judeţ şi-au deschis porţile. Cum era de aşteptat, la început de sezon estival preţurile sunt promoţionale, iar la ştrandul din Parcul Central a fost chiar intrare liberă în prima zi, pe 1 iunie.
Proprietarii acestor locaţii de agrement şi-au dat silinţa pentru a îmbunătăţi condiţiile, asigurându-se că ţin pasul cu noile tendinţe în domeniu.
Din fericire, condiţiile meteo sunt favorabile celor ce doresc să meargă la scăldat, în următoarele zile anunţându-se temperaturi situate în jurul a 30 de grade Celsius.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here