Gorjul înregistrează cea mai mică rată a șomajului!

Județul Gorj înregistrează la ora actuală cea mai mică rată a șomajului din ultimele două decenii, semn că atât cererea, cât și oferta de locuri de muncă au fost unele deloc de neglijat în ultima perioadă printre gorjeni.

Dacă luna trecută, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj se aflau circa 6.800 de şomeri, şefii instituţiei spunând că este înregistrată cea mai mică rată a şomajului din ultimii 25 de ani, iată că luna mai a venit cu veşti şi mai bune. Numărul şomerilor gorjeni a continuat să scadă astfel că actuala rată a şomajului este în judeţul nostru de doar 4,51%. “Din nou avem o scădere a ratei şomajului şi a numărului de şomeri, lucru care nu poate decât să ne bucure. În prezent, înregistrăm o rată de 4,51% aferentă unui număr total de şomeri de 6.130. Din aceştia, 2.576 sunt femei, 2.078 sunt şomeri indemnizaţi şi 4.052 sunt şomeri neindemnizaţi”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

“Pentru anul 2018 ne-am propus să încadrăm prin Programul de Ocupare un număr de 6.000 de persoane, să acordăm prime şomerilor care se încadrează conform prevederilor legale şi prin încheierea de convenţii cu angajatorii să subvenţionăm un număr de 895 de locuri de muncă pentru încadrarea diferitelor categorii de persoane. De asemenea, vom organiza în continuare mini-burse la sediul instituţiei pe domenii ocupaţionale, chiar şi la solicitarea angajatorilor, plus bursele tradiţionale organizate în fiecare an – bursa generală a locurilor de muncă şi Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Totodată, vom asigura implementarea la nivelul judeţului Gorj a proiectelor cu finanţare nerambursabilă al căror beneficiar este Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, proiecte care au ca grup ţintă categorii greu ocupabile şi care îşi propun atât înregistrarea acestora în baza noastră de date, cât şi orientarea spre măsurile specifice de ocupare furnizate de instituţia noastră cât şi de furnizorii acreditaţi la nivelul judeţului Gorj”, se arată într-un raport emis de conducerea AJOFM Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here