Grăsimile, nu atât de periculoase pentru organism

488

grasimiGrăsimile “rele” măresc colesterolul bun şi menţin sănătatea arterelor, ceea ce conferă sănătate inimii. Carnea de porc şi smântâna au fost considerate mult timp ca făcând parte din alimentele care nu fac bine organismului.

Conform anumitor specialişti acestea sunt benefice sănătăţii, sunt importante şi nu trebuie evitate.

Carnea roşie

Nu vă axaţi numai pe carnea de curcan, pui şi peşte considerându-le ca fiind singurele cele mai sănătoase. Şi carnea de vită este benefică pentru sănătate. Peste jumătate din grăsimile din carnea roşie conţin acid oleic, adică exact tipul de grăsime care se găseşte şi în uleiul de măsline. Carnea de vită este bogată în fier şi proteine. Nu evita carnea roşie, o dată pe săptămână e chiar binevenită.

Carne de porc

Fileul din muşchi de porc conţine mai puţină grăsime decât pieptul de pui. Carnea de porc nu este dăunătoare, aşa cum se vehiculează, doar carnea de porc ultra procesată, din mezeluri, care au surplus de sodiu şi conservanţi. Carnea de porc proaspătă este o variantă recomandată şi benefică.

Ouă

Ouăle sunt aproape cele mai sănătoase alimente, au o serie de vitamine şi minerale esenţiale pe care nu le întâlnim la alte alimente. Oul are anumite substanţe care transformă grăsimile în energie. Ouăle sunt alimentele minune în cazul dietelor. Studiile au demonstrat că nu există nicio legătură între ouă şi afecţiunile legate de inimă.

Unt

Pedepsit pe nedrept untul este o grăsime naturală considerată foarte bună. Grăsimea din unt, ajută organismul să absoarbă nutrienţii importanţi din legume. În lipsa grăsimilor, organismul nu poate absorbi carotenoidele – antioxidanţi puternici din legumele colorate – sau vitaminele A, D, E şi K.

Smântâna

Şi acest aliment provenit din lapte este trecut pe lista cu produse mai puţin recomandate. O parte din grăsimile din smântână sunt grăsimi sănătoase, iar patru linguriţe de smântână au doar 52 de calorii. O lingură cu maioneză are puţin mai mult de 100!

În consecinţă, poate ar trebui ca unele percepţii preconcepute să fie reevaluate.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here