Idei de afaceri. Lumânări decorative

2128

Botezul, cununia religioasă, evenimentele fericite, momentele de relaxare, iată câteva repere care aduc în viaţa noastră lumina lumânărilor şi aroma acestora. Gorjenii se bucură să participe la petreceri somptuoase şi nu se dau în lături de la organizarea lor.
Producerea lumânărilor decorative şi parfumate este o afacere curată, plăcută şi aducătoare de profit. Sezonul lumânărilor este tot anul, drumul de la fitil la câştig este unul scurt. Există pe piaţa de profil o paletă largă de lumânări decorative, clasificate după natura evenimentului pentru care au fost create şi după tehnologia confecţionării acestora, în acelaşi timp e loc pentru idei noi şi modele noi, la care vă puteţi aduce aportul personal.Originalitatea produsului finit şi evidenţierea detaliilor încadrează obiectul de fineţe în categoria celor de top, semnătura dumneavoastră putând deveni o garanţie directă a calităţii.O lumânare de calitate arde liniştit, mult timp, degajă puţin fum şi un miros plăcut, luminează clar. Principalele materii prime din care se confecţionează lumânările decorative sunt ceara, aditivii şi fitilul. Ceara constituie un amestec de parafină şi stearină la care se mai adaugă, după caz, ceară de albine, geluri sau ceruri vegetale. Aditivii şi fitilul completează produsul care va fi obţinut prin utilizarea unor matriţe speciale. Pentru a putea fi comercializat, produsul va fi cât mai original, cu aspect plăcut, colorat după caz, aromat pentru specificul evenimentului.
Referitor la piaţa de desfacere a lumânărilor decorative, vă prezentăm câteva locuri în care ar putea fi comercializate cu succes: magazinele pentru decoraţiuni interioare, florării, saloane de masaj şi de înfrumuseţare, magazinele de cadouri, teatre, restaurante, pensiuni, hoteluri şi altele.
În momentul în care v-aţi hotărât să începeţi o afacere de cofecţionare a lumânărilor, va trebui să stabiliţi un spaţiu-atelier de aproximativ 50 mp pentru producţie şi depozitare.
Următoarea etapă, după amenajarea spaţiului, este dotarea acestuia cu ustensile, matriţe, instalaţii de turnare, imersie sau extrudare. Veţi stabili gama de produse şi tehnologia de lucru pentru fiecare produs în parte. Veţi instala un calculator şi telefon pentru comenzi şi evidenţe, liste de furnizori, documente contabile,etc. Condiţia sine qua non derulării afacerii este obţinerea finanţării la o bancă interesată de planul dumneavoastră de afaceri. Pentru început, costurile vor cuprinde 2000 lei pentru avize şi acorduri, înfiinţare firmă; 8000 lei amenajare spaţiu producţie; dotare atelier 6000 lei; materie primă 5000 lei; chirie prima lună 15000 lei; salarii prima lună 4000 lei; total 40 000 lei pentru iniţierea afacerii în municipiul Târgu Jiu, unde piaţa de profil există, însă nu excelează. Clienţii nu vor întârzia, tot mai mulţi dintre concitadini, sătui de tumultul şi de stress-ul cotidian, îşi vor dori tot mai multe clipe de relaxare, luminate şi parfumate de mica dumneavoastră afacere.
A.Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here