Idei de afaceri – Sală de Squash

3697

Prin anii *70, vedeam în  filmele americane cum doi oameni de afaceri , după o masă copioasă, mergeau într-o sală  închisă şi băteau o mingiuţă de perete  cu nişte rachete minuscule până ieşea untul din ea, dar şi din ei (a se citi transpiraţia). Nu ştiam cum se numeşte sportul acela, nici nu ştiam dacă este măcar un sport sau o găselniţă  aiurită tipic americană, pentru omorât timpul. Între timp am aflat, „squash” se numeşte şi nu e nici o aiureală, este un sport adevărat, care te solicită  într-o oră mai mult ca o zi de coasă pe dealurile Tismanei. În România, squash-ul se practică în mod organizat numai în Bucureşti şi în încă două- trei oraşe, însă interesul faţă de acest sport, la noi nou, este în creştere.
Pentru un investitor interesat, ar fi o idee de luat în calcul, amatori de mişcare în Tg.Jiu ar fi destul de mulţi, concurenţa practic nu există. Dacă v-aţi hotărât, aveţi nevoie în primul rând de o sală pentru sportul propriu-zis  şi de alte trei  încăperi  mai mici, pentru vestiar, duşuri şi grup sanitar. Construcţia poate fi din cărămidă, beton sau alte materiale non elastice. Dimensiunile sălii de squash sunt standard, nu se admit nici un fel de toleranţe sau modificări. Peretele din faţă va avea peste 5 m, limita terenului este trasată la 4,57 m înălţime faţă de podea, lungimea  terenului 9,57 m, lăţimea  6,4 m. În zona opusă peretelui, sunt trasate careurile din care se serveşte. Rachetele au o formă uşor curbată, sunt mai uşor de mânuit, mingea este din cauciuc rezistent şi are doar 24 gr. Avantajele practicării squash-ului decurg din timpul scurt în care obţineţi rezultate fizice remarcabile, respectiv într-o oră de squash ardeţi 1200-1300 calorii, performanţă greu de obţinut cu orice altă activitate. Antrenamentul este de tip  cardio, solicită o serie de muşchi şi majoritatea articulaţiilor, într-o oră  eliminaţi cca. 1 l de transpiraţie. Cei care practică squash au o greutate normală, au o coordonare, flexibilitate şi agilitate crescute, se eliberează de energiile negative.
Pentru clădire, aveţi varianta închirierii unui spaţiu pe care să îl transformaţi sau să construiţi clădirea, anexele putând fi realizate şi din panouri sandviş, pentru a reduce costurile. Construcţia vă va costa între 25 000 şi 35 000 euro, cu amenajări şi compartimentări. Adăugăm 1000  euro pentru avize şi acorduri şi înfiinţare firmă şi încă 5000 euro pentru echipamente. Cum vă veţi recupera banii investiţi şi veţi obţine câştiguri mulţumitoare? Normal, prin închirierea sălii zilnic, cu un program de 10-12 ore pe zi, cu 10 euro de persoană pe oră, având posibilitatea încheierii de abonamente şi programări, situaţie în care veţi ajunge în scurt timp, datorită  solicitărilor din ce în ce mai greu de onorat,  ceea ce vă va duce la extinderea  clădirii cu încă o sală de squash. Închirierea  rachetelor  va costa 5 euro/buc/oră, în paralel veţi vinde celor interesaţi echipamente sportive  specifice squash-ului. Câştigul zilnic, după o scurtă perioadă de timp va atinge 360-500 euro, respectiv 11 000- 15 000  euro lunar, numai din închiriere sală, la care se adaugă produsele comercializate. După plata datoriilor lunare, veţi rămâne cu o sumă  deloc  de neglijat, investiţia se va amortiza în mai puţin de un an. Finanţarea o veţi obţine de la o bancă interesată de planul dvs. de afaceri, bine realizat şi prezentat , inedit şi promiţător. Astfel, veţi deveni promotorul gorjean al unui sport pe care, foarte multe persoane îl vor practica şi vă vor mulţumi pentru felul în care îi ajutaţi,  să  se menţină mereu proaspeţi.
A.Pop

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here