IDP Gorj ar putea reabilita podul de la Turcinești

Autoritățile gorjene au organizat licitaţia pentru acordarea contractului privind refacerea podului de la Turcineşti, avariat în luna aprilie. Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Gorj, Cosmin Popescu, lucrările ar putea fi realizate de către Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Contractul va fi atribuit firmei care propune cel mai mic preț și cel mai scurt termen de execuție.

În luna aprilie, în urma precipitațiilor abundente, podul de la Turcineşti a fost puternic afectat, iar autorităţile judeţene au decis, chiar în ziua de Paște, să închidă circulaţia rutieră şi pietonală pe podul respectiv. Ulterior, o echipă de specialişti a stabilit că se poate circula pietonal pe podul de la Turcineşti până la începerea lucrărilor de reabilitare. Practic, doi piloni sunt afectaţi şi drumul de pe pod s-a lăsat pe o porţiune de câţiva metri. Pe perioada derulării lucrărilor va fi amplasată o punte pietonală în zona Turcineşti, peste râul Jiu. Consiliul Judeţean Gorj a organizat rapid o licitaţie, iar astăzi va fi desemnată firma care va reabilita podul.
Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj ar putea să se ocupe de realizarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Turcineşti, în cazul în care va propune o ofertă viabilă atât din punct de vedere tehnic cât şi valoric. Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj, susţine că procedurile în vederea organizării licitaţiei vor fi demarate în această săptămână. „Există această posibilitate pentru că, aşa cum am spus, o să demarăm săptămâna aceasta procedura simplificată de achiziţie. Miercuri, aşteptăm partea de deviz a podului de la Turcineşti, proiectantul ne-a promis că miercuri o să-l predea către Consiliul Judeţean şi este o posibilitate ca IDP, în situaţia în care are o ofertă bună din punct de vedere tehnic şi financiar să preia această lucrare”, a precizat preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.
Podul de la Turcinești face legătura între comunele Schela şi Turcineşti şi municipiul Târgu Jiu. El va fi reabilitat cu fonduri guvernamentale, alocându-se 9 milioane de lei în vederea efectuării lucrărilor de consolidare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here