„Împreună de sărbători”, la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni

Complexul de Îngrijire şi Asistenţă (C.Î.A.) Suseni a găzduit, joi, 7 decembrie 2017, un eveniment deosebit. Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a organizat o acţiune specifică acestei perioade a anului, intitulată sugestiv “Împreună de sărbători”. A fost sacrificat şi un porc de Crăciun, iar beneficiarii au susţinut un spectacol de colinde şi cântece tradiţionale. La manifestare a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

În prag de sărbători, conducerea DGASPC Gorj şi-a propus ca beneficiarii serviciilor subordonate instituţiei să se poată bucura de activităţile acestei perioade. Astfel, a fost demarată acţiunea de tăiere a porcului de Crăciun, gazda primului eveniment de acest gen fiind Complexul de Îngrijire şi Asistenţă (C.Î.A.) Suseni, care găzduieşte peste 80 de beneficiari. „La ora actuală, la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni avem 85 de persoane internate; capacitatea este de 90 de locuri. Avem un centru de îngrijire şi asistenţă cu 65 de locuri şi centrul de recuperare cu 25 de locuri. Avem 25 de persoane „căzute la pat”. Avem 1 angajat la un beneficiar, conform standardelor. (…) În ultimele 3 luni s-au rezolvat aproape toate problemele de aici. S-a realizat staţia de apă, staţia de epurare, precum şi sistemul de detecţie la incendiu, care ieri a fost gata, deşi termenul de finalizare era 31 decembrie”, a explicat Laurenţiu Diaconescu, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
La evenimentul, intitulat sugestiv „Împreună de sărbători”, a răspuns prezent şi Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, acesta fiind alături de beneficiarii de la CÎA Suseni şi de personalul de aici: „noi, ca autoritate publică judeţeană, avem obligaţia de a asigura fondurile necesare pentru plata salariilor acestor oameni, care zi de zi au grijă de cei 85 de beneficiari, câţi sunt la acest centru. Este foarte important ca acestor bătrâni să li se acorde atenţia cuvenită”.

Daruri pentru bătrânii de la Suseni
Cei 85 de beneficiari ai Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni au primit şi vizita lui Moş Crăciun, care a venit cu sacul plin de daruri. „Este o zi specială pentru bătrânii de la Suseni. Ne-au întâmpinat cu un program artistic de sărbători, tăiatul porcului. Feedback-ul a fost foarte bun; ne-au transmis sentimente de bucurie şi lacrimi în ochi pentru gestul făcut. Le mulţumim şi am promis că vom reveni”, a explicat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.
Un cadou aparte pentru bătrânii de la Suseni a fost spectacolul susţinut de copiii de la Căminul Cultural Polovragi, care au venit însoţiţi de edilul Gheorghe Epure. Aceştia au pus în scenă dansuri populare şi au interpretat cântece din folclor autentic gorjenesc, fiind îmbrăcaţi în costume tradiţionale, specifice zonei lor.
Conducerea DGASPC Gorj le mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în buna organizare şi desfăşurare a evenimentului de la Suseni şi promite că astfel de acţiuni vor mai avea loc şi la celelalte centre subordonate Direcţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here