În al 5-lea film – Actorul Stoica, în rol de milițian

Îndrăgitul actor gorjean de la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, Ionuț Stoica, joacă un nou rol memorabil într-un film, care va avea premiera pe 15 noiembrie în București. Este vorba despre filmul Hawaii, în regia lui Jesús del Cerro, pelicula arătând drama încercării de a ajunge la o moștenire de trei milioane de dolari într-un timp în care un singur dolar deținut îți putea periclita libertatea pentru tot restul vieții. Proiectul Hawaii nu este ultimul în care a fost implicat cunoscutul actor, acesta urmând să joace, la teatrul din Petroșani, în piesa ,,Preșul” de Ion Băieșu.

Ionuț Stoica, actorul teatrului din Târgu-Jiu care deține două titulaturi de cetățean de onoare, se pregătește de premierea celui de-al cincilea film în care a jucat în carieră. Este vorba despre filmul Hawaii, din distribuția căruia fac parte, o parte dintre colegii săi de la “Polițist, adjectiv”, celebrul film al lui Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes. Și acest film îl are în centru pe Dragoș Bucur, alături de Constantin Cojocaru, Rodica Lazăr și Gheorghe Ifrim. Personajul feminin central este adus la viață de Cristina Flutur, care a câștigat în 2013 premiul de interpretare feminină la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Filmul Hawaii promite, potrivit lui Stoica, iubire, acțiune și foarte mulți bani. ”Pe lângă viața în comunism, mica șpagă cu săpun Fa și un taxi roșu Dacia 1310. De data aceasta am iar un rol de polițist, dar acum sunt milițian..”, povestește actorul gorjean indicându-le pasionaților de film din județul nostru să nu rateze pelicula care va rula din 17 noiembrie pe marile ecrane. De altfel, acțiunea filmului se desfășoară în România, în anul 1988, o vreme când era dificil să ajungi în posesia unei moșteniri lăsate de o persoană în altă țară. Andrei, un taximetrist, află că a moștenit echivalentul a 3 milioane de dolari de la un unchi din Hawaii. Problemele apar când Andrei se lovește de realitatea regimului comunist. Nu poate să plece legal din țară peste graniță pentru a-și primi moștenirea, iar banii nu pot fi trimiși în țară fără ca aceștia să devină proprietatea statului român.

După Bigamul II, urmează Preșul
Ionuț Stoica spune că pregătește un nou proiect, acesta făcând parte dintre actorii care vor juca în piesa “Preșul” de Ion Băieșu, care va fi pusă în scenă, luna viitoare, la teatrul din Petroșani.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here