În ce Ligă vor evolua handbaliştii Energiei?

553

Incertitudinea planează în continuare asupra echipei de handbal a Energiei. Dacă baschetbaliştii vor evolua în sezonul viitor în liga secundă, nici handbaliştii gorjeni nu sunt siguri de prezenţa în primul eşalon. Complexul Energetic Oltenia are şanse minime de a mai oferi fonduri până la sfârşitul anului, singurii bani la echipa de handbal pentru anul următor fiind asiguraţi de Primărie, Consiliul Judeţean Gorj şi Artego. Chiar şi aşa, fondurile date sunt insuficiente, iar oficialii clubului din Gorj se chinuie de luni bune să găsească un nou sponsor principal pentru a avea un buget adecvat Ligii Naţionale. Practic, dacă nu va fi găsit un “finanţator” care să pompeze bani în noul proiect de la Tg-Jiu, echipa care a jucat la începutul sezonului Supercupa României are şanse minime să rămână pe prima scenă.

Multe necunoscute pentru 2016/2017
O variantă luată în calcul la Energia este aceea ca echipa să demareze anul viitor cu un buget diminuat considerabil faţă de ultimele sezoane. În acest context, lotul ar fi mult mai subţire şi, evident, unul neexperimentat, iar singurul obiectiv realist ar fi salvarea de la retrogradare. Energia ar continua însă să aştepte o deblocare a banilor de la CEO pentru a supravieţui, iar cel mai probabil o decizie în acest sens ar urma să fie luată în iarnă, la începutul anului 2017 urmând să se afle dăcă entitatea energetica va mai “pompa” bani în sport.
Pe de altă parte, preşedintele care a condus destinele secţiei în sezonul trecut, Benedict Geamănu, are şanse minime să rămână în continuare şef peste handbalişti.
Din câte se pare, Geamănu nu a fost inclus în strategia de viitor a clubului, iar Alin Bădescu duce muncă de convingere pentru a-i face pe unii sportivi să rămână la formaţia din Gorj. Doar 4-5 jucători din vechea gardă ar avea şanse să continue la Energia, care, indiferent în ce divizie va evolua, va avea o faţă mult schimbată faţă de sezonul trecut.
Exodul masiv, cauzat de problemele financiare, a făcut ca Energia să-şi piardă golgheterul din ultimele sezoane pe Florin Acatrinei, care a semnat cu Dunărea Călăraşi. Alţi jucători care au părăsit echipa sunt conducătorul de joc Dejan Pralica, care s-a întors în Serbia, Adrian Chiruţ, George Şelaru şi Bogdan Şoldănescu, care au semnat cu CSU Suceava, Dragoş Iancu şi AdrianŢenghea, luaţi de Potaissa Turda,
Mădălin Ţuţu, înregimentat de CSM Focşăni, Ionuţ Nistor, care a ajuns la HC Dobrogea Sud Constanţa, Paul Giotoiu(HC Adrian Petrea Reşiţa) şi Bogdan Mănescu (CSM Bucureşti).

Problemele vin din toate părţile
Aşa cum era de anticipat, situaţia nu este deloc stabilă la secţiile sportive ale Energiei din cauza restanţelor financiare foarte mari. Datoriile către jucători pun “beţe-n roate” noilor proiecte de la handbal şi baschet. Cum asta nu era suficient, fostul centru de la Energia, Chiruţ a reclamat clubul pentru neplata a trei salarii, solicitând în plus şi blocarea transferurilor. Interesant este că dacă Energia va pierde procesul, iar Federaţia şi va da dreptate lui Chiruţ, locul trupei gorjene în prima ligă ar putea fi luat tocmai de…CSU Suceava.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here