În Gorj, Virozele sunt în creştere, pneumoniile în scădere

dsp gorj facuta de mineRezultatele monitorizării cazurilor de viroze şi pneumonii arată faptul că, în judeţul nostru, în ultima săptămână, a crescut numărul internărilor, faţă de săptămâna anterioară. Cu toate acestea, specialiştii spun că situaţia nu este alarmantă.

Dimineţile foarte răcoroase, cu ceaţă, şi nopţile de-a dreptul reci, cu care ne-am confruntat în ultima săptămână au dus şi la creşterea numărului de internări ale persoanelor cu viroze şi pneumonii. „Într-adevăr, numărul acestora a crescut puţin, faţă de săptămâna trecută, însă nu este cazul să ne alarmăm”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Virozele, în creştere

Dacă statistica din săptămâna 18-24 octombrie arăta că în judeţul nostru erau 607 cazuri de viroze, dintre care 41 de persoane fuseseră internate, la ultima centralizare a datelor, adică ultima săptămână din octombrie, s-a constatat faptul că numărul cazurilor de viroze a ajuns la 610, 73 de persoane necesitând internare. Cele mai multe cazuri de viroze sunt la grupa de vârstă 0-4 ani, 181 de copii, la aceeaşi grupă de vârstă înregistrându-se şi cele mai multe internări, respectiv 45. Persoanele de peste 65 de ani s-au dovedit a fi cele mai rezistente în privinţa îmbolnăvirii, în rândul acestora existând numai 35 de cazuri de viroze.

Mai puţine pneumonii

Statistic vorbind, numărul persoanelor care suferă de pneumonie este în scădere. Dacă în săptămâna 18-24 octombrie, erau 399 de cazuri şi 52 de internări, în săptămâna următoare s-au înregistrat 379 de cazuri, adică cu exact 20 mai puţine. Numărul internărilor, însă, a crescut la 81.

În cazul pneumoniilor, cea mai rezistentă grupă de vârstă s-a dovedit a fi cea de 15-29 de ani (57 de cazuri). În ceea ce priveşte internările din cauza pneumoniilor, cele mai multe au fost la grupa de vârstă 0-4 ani, respectiv 35 de internări.

Chiar dacă situaţia nu este îngrijorătoare, medicii ne recomandă precauţie şi ne sfătuiesc să încercăm să prevenim îmbolnăvirea.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here