În greva foamei pentru pământ

Un localnic din Țânțăreni este nemulțumit de faptul că nu mai poate să cosească terenurile sale și ale vecinilor, din cauza unui alt sătean, care își paște acolo turma de animale, și a decis să intre în greva foamei. Protestul l-a început luni, dar de abia miercuri el a fost tratat cu seriozitate și luat în calcul, după ce a avut nevoie de ajutorul unui echipaj SMURD. Mai nimeni nu a crezut că Bebe Drăgman va face greva foamei “pe bune”, dar, ieri dimineață, de exemplu, acesta a avut nevoie de o perfuzie pentru a nu ajunge la spital. De altfel, a dat în scris că nu merge la spital, dar a acceptat ca la cabinetul unui medic de familie din localitate să fie perfuzat pentru a nu i se agrava starea de sănătate.
“Avem curelele de pământ împărțite pe câte 7 – 8 metri și fiecare le munceam, le coseam, vara, după care ne lăsam animalele să pască aici. Eu le coseam și pe ale vecinilor mei și totul era în regulă până acum trei ani când a venit un alt fermier, să-i spun așa, deși are doar vreo 50 de oi și cam tot atâtea capre. Și-a făcut o stână, și-a ridicat două depozite pe drumul pe care noi mergeam cu combina la terenurile pe care puneam grâu și îmi lasă și animalele încă de pe acum să pască libere. Păi e clar că nu mai rămâne nici un fân de cosit. De trei ani semnalez lucrurile acestea și nu se întâmplă nimic. Acum nu mai e nimic de cosit și nici nu va fi atâta timp cât el e lăsat acolo cu animalele. De asta am decis să intru în greva foamei pentru că nu mai suport situația actuală. Cer să vină DNA în comună și să facă o anchetă serioasă pentru că sunt multe lucruri vândute aici pe nimic sau multe abuzuri la care s-au închis ochii”, afirmă bărbatul aflat în greva foamei.
Nemulțumirile sale au fost discutate cu viceprimarul Robert Ciutureanu, care a confirmat că Drăgman chiar a stat nemâncat în toată această perioadă, dovadă și că starea de sănătate i s-a agravat de la o zi la alta. Cu hârtiile pe masă, transparent, viceprimarul spune că acesta nu are motive pentru a-și pune viața în pericol. “Am chemat la Primărie proprietarii acelor terenuri și le-am cerut să dea în scris dacă le-au dat vreo hârtie la mână la vreunul din cei doi pentru a le folosi terenurile și fiecare om a spus ce avea de spus. Am fost în teren pentru a face verificările și acolo, iar când credeam că am rezolvat lucrurile domnul Drăgman a venit cu alte nemulțumiri. A invocat probleme din trecut referitor la niște titluri de proprietate, pe care, de asemenea, le-am verificat și care sunt date în condiții legale de Comisia Județeană. Nu știm ce să mai facem pentru ca dumnealui să înceteze protestul pentru că starea de sănătate, într-adevăr, i se agravează cu fiecare zi în care se află în greva foamei”, susține viceprimarul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here