În perioada Crăciunului – Salvamontiștii gorjeni au avut 19 intervenții

În perioada 24-26 decembrie, salvamontiștii gorjeni au participat la 19 intervenții; una dintre ele a fost în Ajunul Crăciunului, în Masivul Vâlcan, restul au avut loc la Rânca. Unele persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale specializate, fiind transportate la spital.

O perioadă deosebit de aglomerată au avut salvamontiștii gorjeni, în minivacanța de Crăciun. În perioada 24-26 decembrie, ei au participat la 19 intervenții. Potrivit conducerii Salvamont Gorj, au fost accidente specifice pe pârtiile de schi, la sanie, dar au existat și cazuri de turiști cu afecțiuni medicale, aflați în cabane. “Peste jumătate din cazuri au fost predate pentru transport la unitățile medicale, serviciului de Ambulanță și al celui SMURD, restul, cu afecțiuni mai minore, fiind trimise la spital pentru control medical, cu mașinile aparținătorilor, sau tratate pe loc de salvamontiști, putându-și continua sejurul în stațiune. Au fost plăgi diverse, fracturi de membre inferioare, traumatisme toracice, fracturi craniene, hemoragii puternice datorate ruperii unor vase de sânge; acestea au fost situațiile în care salvamontiștii au fost nevoiți să intervină”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Efective suplimentate
La Rânca sunt, zilnic, între 6 și 10 salvamontiști; o ambulanță Salvamont este permanent în statiune, iar cabinetul medical al bazei salvamont este deschis non stop; echipaje de salvatori sunt pe toate pârtiile. Mai mult decât atât, directorul Salvamont Gorj spune că sunt trei puncte de pornire cu tărgile akja către locurile în care se produc accidente, existând și legătură permanentă cu serviciul de Ambulanță și cel SMURD. “Totul este stabilit în cele mai mici detalii împreună cu Consiliul Județean Gorj pentru a se trece cât mai bine peste acest vârf de sezon turistic de iarnă”, subliniază Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here