În urma controalelor RAR, În Gorj au fost reținute 3 permise de conducere și 288 de certificate de înmatriculare

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) eu efectuat numeroase verificări, în primele șase luni ale anului. La nivelul județului Gorj au fost verificate în trafic 889 de vehicule. În urma controalelor mixte desfășurate în județul Gorj de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în primul semestru al acestui an au fost aplicate 392 sancțiuni, au fost reținute 3 permise de conducere și 288 de certificate de înmatriculare.

Registrul Auto Român a făcut publice rezultatele controalelor tehnice în trafic efectuate în perioada 1 ianuarie 2017 – 30 iunie 2017. Aproape 5 procente (1758) dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de inspectorii Registrului Auto Român în primele 6 luni ale anului 2017 prezentau pericol iminent de accidente. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete. Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.
Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

Sute de controale în Gorj
În judeţul Gorj, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 889 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că două dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare și la direcție, iar 36,22% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate). În aceste situații una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 48,26% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 1,46% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).
În urma testărilor efectuate, pentru 15,56% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.
În urma controalelor mixte desfășurate în județul Gorj de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în primele 6 luni ale acestui an au fost aplicate 392 sancțiuni, au fost reținute 3 permise de conducere și 288 de certificate de înmatriculare.
Directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here