Înainte de a fi trimisă în judecată, Doctoriţa Mocioi a demisionat din funcţie

656

Medicul Carmen Simona Mocioi a demisionat, pe 12 iunie, din funcţia de preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. Între timp, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus, la data de 01.07.2014, trimiterea în judecată a inculpatei Mocioi Carmen Simona, sub aspectul săvârşirii a 6 infracţiuni de conflict de interese.

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, din data de 27 iunie, s-a modificat componenţa Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj, în sensul înlocuirii lui Carmen Mocioi cu Mihai Cărăşel Cojocariu, în funcţia de preşedinte al Comisiei. Cu două săptămâni înainte, Carmen Mocioi îşi depusese demisia din funcţia de preşedinte. Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, Dumitru Cotrună, confirmă că medicul Carmen Simona Mocioi şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap în urmă cu o lună şi că procurorii au solicitat Direcţiei mai multe dosare de care se ocupase Mocioi.

Trimisă în judecată pe 1 iulie
img418Medicul Carmen Simona Mocioi a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus, la data de 01.07.2014, trimiterea în judecată a inculpatei Mocioi Carmen Simona, sub aspectul săvârşirii a 6 infracţiuni de conflict de interese. În rechizitoriul întocmit de către procurori s-a reţinut următoarea situaţie de fapt: inculpata, în calitate de medic şi preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe care le avea ca funcţionar public, a participat la luarea deciziilor privind încadrarea în grad de handicap pentru C.M. (mama sa), M.M. (soacra sa) şi M.D. (socrul său), semnând totodată, certificatele de încadrare în grad de handicap şi documentele de evaluare medicală”, se arată în comunicat. Prin încadrarea lor în grad de handicap, mama şi socrii inculpatei au beneficiat de drepturile şi accesibilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006, respectiv de indemnizaţie lunară, buget complementar şi indemnizaţie de însoţitor. Astfel, mama doctoriţei Mocioi a încasat prestaţii sociale în valoare totală de 28.869 lei (pentru perioada august 2012 – mai 2014), soacra sa în valoare de 24.215 lei (pentru intervalul august 2011 – iulie 2012), iar socrul său suma de 18.110 lei (pentru perioada decembrie 2012 – august 2013). Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Târgu-Jiu. De asemenea, în acelaşi comunicat de presă de arată că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here