Incendiu la o școală din Săcelu

Acoperișul Școlii Primare Magherești, din comuna Săcelu, a fost cuprins de flăcări, ieri, la orele prânzului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompierii au reușit să stingă focul, înainte ca flăcările să se extindă la gospodăriile din apropiere. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, 17 elevi au fost evacuați. Elena Loredana Docuță, directorul Școlii Gimnaziale Săcelu, a declarat că inițial a fost înregistrată o pană de curent, iar după remedierea situației ar fi avut loc un scurtcircuit.

”Au fost evacuați copiii în curtea școlii, după care au fost preluați de către părinți. Avem copii de clasele I-IV, 12 copii și de grădiniță 14, dar nu erau toți prezenți la școală. De dimineață am avut ore la acea structură, totul era în ordine, era căldură, era ca de obicei. Ulterior a avut loc acest incendiu, s-a întâmplat la sfârșitul orelor de curs, pe la 11.35. Doamna învățătoare a simțit un miros de fum și a ieșit în curtea școlii. A văzut focul pornit la acoperiș.Cu puțin timp înainte avusese loc o pană de curent”, a declarat Elena Loredana Docuță. ”Am intervenit cu două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci, precum și un echipaj de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la acoperișul clădirii. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului, limitând efectele acestuia. În momentul producerii incendiului, în clădire se aflau 17 copii, două cadre didactice.

Activitățile de informare preventivă pe care instituția noastră le desfășoară în școli s-au dovedit încă o dată a fi foarte benefice, atât cadrele didactice, cât și elevii având un comportament corect, evacuarea făcându-se ordonat, fără să se fi instalat panica. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire. Nu au fost persoane care să necesite îngrijiri medicale. Din informațiile pe care le deținem în prezent, această construcție nu intră sub incidența prevederilor legale în ceea ce privește obținerea autorizației de securitate la incendiu”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Copiii nu se mai pot întoarce, deocamdată, în sălile de clasă, urmând să fie mutați la Școala Gimnazială Săcelu, din centrul comunei. ”Cauza nu a fost stabilită deocamdată. Fie a avut loc un scurtcircuit în camera unde era centrala, fie s-a întâmplat ceva la coșul centralei. Eu cred că a fost un scurtcircuit, pentru că se luase curentul înainte. Va urma o reorganizare. Copiii nu se mai pot întoarce aici. Avem microbuz pentru transport. O să recupereze. Se încadra la acele școli care sunt sub limita de autorizare. Noi renovasem în 2009”, a declarat Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here