Indiferenţa ucide Pandurii! Se pregăteşte “reconstrucţia”?

609

Aşa cum foarte mulţi anticipau, actuala conducere a Pandurilor a fost lăsată să se bată cu “morile de vânt”. De când Complexul Energetic Oltenia a stopat finanţarea către echipa de fotbal, aproape nimeni nu a mai susţinut clubul, iar mulţi arată cu degetul către administratorul special, Marin Golea sau către principalul creditor, Marin Condescu. Membri acţionari au uitat însă că au o obligaţie faţă de echipă, iar sintagma “la bine şi la rău” nu se aplică şi în relaţia dintre fondatori şi clubul de fotbal. Săptămâna dinaintea Crăciunului nu a adus surprize plăcute pentru Pandurii, ba chiar principalii asociaţi au vorbit despre retragerea iminentă! De ce abia acum, Dumnezeu ştie! “De la 1 noiembrie, anul trecut, nu am primit decât o sponsorizare de 10 mii de lei de la Artego. Dacă asociaţii ar fi plătit contribuţiile, nu am fi căzut în liga a doua. Am fi avut un ianuarie 2017 mult mai bun. Am fi avut bani să aducem jucători mai buni, nu cu o medie de 3.700 de lei, ca la mineri. Atât le-a făcut salariile, da? În vară, la fel, când am început în Divizia B, trebuia să aducem jucători mai buni. Dacă am fi avut bani, nu eram acum la coada clasamentului”, a declarat administatorul special Marin Golea. Cel din urmă ameninţă şi cu dezvăluiri, dar la ce folos? Echipa a fost părăsită, perspectivele blocate, iar suporterii nu mai pot spera nici la un miracol de Sărbători. “E clar că asociaţii nu au vrut să se mai implice. Pare că au planul făcut. M-a surprins plăcut domnul Aurel Popescu. Mi-a spus că primăria nu poate să se retragă. Au contract de comodat, stadionul se va face, echipa trebuie să joace. Am rămas impresionat de atitudinea dumnealui. Ceilalţi au încercat să mă intimideze. Şi când primea clubul bani de la UEFA, acţionarii nu plăteau toată contribuţia. Dar atunci nu erau probleme de acest fel. Veneau bani de la UEFA şi nu mai era nevoie de bani. Sumele pe care le datorează acum acţionarii sunt scoase din contabilitate. Cu cât s-au angajat şi cât au plătit până acum. Eu le-am spus că voi ieşi în presă şi voi spune. Parcă premeditat nu au dat banii! Ei se pot retrage oricând, dar este o problemă. Ca să voteze retragerea din AGA, ei trebuie să şi plătească această cotizaţie. Niciun membru nu a plătit-o. În condiţiile astea, eu voi fi nevoit să mă adresez unui judecător să constate că s-au retras pentru că nu pot vota. Le-am spus «plătiţi contribuţia pe care o aveţi de achitat şi apoi aveţi drept de vot!»”, a tunat Golea. Principalul creditor al clubului, Marin Condescu, a declarat că decizia membrilor fondatori nu poate fi trecută cu vederea. “Toate aceste decizii vor avea efecte de acum înainte. Noi, creditorii, am înaintat către Tribunal toate acele demersuri care vor fi stabilite în funcţie de ce au declarat dânşii. Ei au promis că vor achita toate obligaţiile până la sfârşitul anului. Nu s-a întâmplat aşa”, a spus fostul preşedinte.

Cine merge mai departe?
Mulţi oameni de fotbal nu văd un viitor pentru Pandurii, iar printre ei se numără şi prefectul de Gorj, Ciprian Florescu. Cunoscut microbist, Florescu a declarat că echipa fanion a judeţului va muri, dar fotbalul gorjean trebuie să renască, urmând modelul altor formaţii reprezentative din ţară. În orice caz, toţi oameni de sport cu iniţiativă cred că pot moşteni numele “Pandurii”! Să fie aşa uşor? “Din nefericire, echipa, clubul, se află într-o situaţie extrem de dificilă şi, îmi pare rău că trebuie să o spun, oarecum previzibilă. Finalul acestei poveşti extraordinare, numite Pandurii Târgu Jiu în Liga 1, a luat sfârşit în momentul în care echipa a retrogradat. În ceea ce priveşte retragerea membrilor asociaţi, probabil este rezultatul situaţiei create ca urmare a inexistenţei fondurilor suficiente pentru supravieţuire în Liga a 2-a şi a şanselor reduse de promovare, ştim foarte bine în ce situaţie se află, din punct de vedere sportiv, echipa Pandurii Târgu Jiu. Nu este o chestiune care să placă nimănui din judeţul Gorj, niciunui iubitor de fotbal, însă, eu unul sper, pe modelul unor alte mari echipe, echipe fanion ale fotbalului românesc, şi mă gândesc aici la Petrolul Ploieşti, la Universitatea Cluj, la Rapid, să se reuşească să se construiască un alt proiect care să însemne revenirea pe prima scenă, în timp evident, a clubului Pandurii Târgu Jiu. Infrastructura, în acest moment, pe fotbal, este la nivel înalt”, a spus Florescu.
Prefectul judeţului a mai declarat că “dezertarea” acţionarilor e una normală. “În ceea ce priveşte retragerea, e o chestiune şi o atitudine firească până la urmă la ceea ce s-a întâmplat, în ultima perioadă, la clubul Pandurii. Oricine, orice ar spune, pentru mine, momentul declinului este cel în care finanţarea de la Complexul Energetic Oltenia a fost stopată de Ministrul Energiei de atunci (n.r. Victor Grigorescu). Aceasta este borna de la care a început declinul, din toate punctele de vedere, şi sportiv şi financiar”, a punctat Florescu. Cel din urmă nu a vrut să comenteze nici afirmaţiile lui Marin Condescu, despre care a declarat că nu are vreo calitate oficială, asta deşi fostul preşedinte conduce acum Adunarea Creditorilor.
“Nu ştiu ce calitate are în clubul Pandurii Târgu Jiu, din ce ştiu eu clubul, în acest moment, este administrat special, judiciar, în niciuna din cele două poziţii nu se află Marin Condescu. Ştiu relaţia domniei sale cu administratorul special, e problema domniei sale şi colaborarea domniei sale de-a lungul timpului cu Marin Golea. Este doar un om din anturajul conducerii de moment a clubului Pandurii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here